Vrtić: Nedjelja djeteta po prvi put obilježena u novom vrtiću

U Dječijem vrtiću ,,Naša radost“ Srbac proteklih nekoliko dana organizovani su brojni sadržaji kako bi Nedjelja djeteta polaznicima ove ustanove bila što zanimljivija.

Direktorica vrtića Bogdana Miholjčić kaže da je ove godine Dječija nedjelja imala posebnu draž i radost, jer su je mališani po prvi put obilježili u prostorijama novog vrtića.

,,Imali smo niz aktivnosti, a posebno nas je usrećilo to što je većina njih organizovana u prostorijama novog vrtića, koji smo 2.septembra zvanično pustili u rad. U sjanim i savremenim uslovima u vrtiću smo za djecu organizovali sportski dan, a za naše goste, djecu iz vrtića iz Topole, pripremili smo predstavu ‘Crvenkapa’. Danas su nam u posjeti bili naši bivši polaznici, prvačići iz Osnovne škole ‘Jovan Jovanović Zmaj’, koji su pokazali oduševljenje novim vrtićem, a zatim su nam došli volonteri Crvenog krsta Srbac“, rekla je Miholjčić.

Pored aktivnosti u vrtiću, djeca su u srijedu posjetila Radio Srbac, a potom u sali Skupštine opštine Srbac održala ,,Dječiju skupštinu“, uz prisustvo predsjednika lokalnog parlamenta Miloša Budića.

Nedjelja djeteta je trebalo zvanično da bude otvorena ispred zgrade Opštine Srbac, uz prisustvo načelnika opštine Mlađana Dragosavljevića, ali je zbog proglašenja Dana žalosti, otvaranje organizovano u prostorijama vrtića.

,,Zaista smo radosni što je naša želja-izgradnja novog vrtića, koju smo u Dječijoj nedjelji godinama pominjali, ostvarena i ovo je zaista bila posebna Nedjelja djeteta za sve nas. Ovom prilikom, djeci još jednom čestitam ovu nedjelju, sa željom da ostvare prava i uživaju u radostimo djetinjstva“,rekla je Mihočjčić.