Održan ,,Dječiji parlament“

Polaznici Dječijeg vrtića ,,Naša radost” Srbac, trećeg dana Dječije nedjelje, posjetili su Skupštinu opštine Srbac, gdje ih je dočekao predsjednik lokalnog parlamenta Miloš Budić. Djeca su se upoznala sa radom Skupštine, govorili svoja prava, recitovali i pjevali pjesmice, uz pratnju profesora Nedjeljka Kusića.

Predsjednik Skupštine Miloš Budić rekao je da je ovo bila najljepša sjednica, puna osmjeha i radosti i djeci je poželio sve najbolje u daljem životu i radu.

,,Ovo je jedna velika radost kako za djecu, tako i za nas u Skupštini i slobodno mogu reći da je ovo najveselije i nsjljepše zasjedanje, puno osmjeha, pjesme, radosti,. Mi u Skupštini opštine svake godine, pa i ove, okupljamo djecu iz vrtića daim na njima razumljiv način prezentujemo kako izgleda rad odbornika, Skupštine, tako da su oni danas bili u ulozi odbornika. Bilo mi je drago što sam imao priliku biti dio ovog lijepog događaja i što je lokalni parlament uključen u aktivnosti Dječije nedjelje. Djeci želim sve najbolje u daljem životu i radu, puno zdravlja i radosti”, rekao je Budić.

Polaznici nižeg uzrasta danas su u prostorijama vrtića imali organizovan sportski dan i druge zabavne sadržaje.

Mališani će sutra  ugostiti djecu iz Vrtića ,,Leptirić” iz Nove Topole, sa kojima se družiti i igrati I izvesti im predstavu ,,Crvenkapa”, a zadnjeg dana Dječije nedjelje, mališane će u vrtiću posjetiti prvačići, a zatim i predstavnici Crvenog krsta Srbac.