Ubjedljiva pobjeda SNSD-a u Srpcu. O rezultatima izbora predstavnici političkih partija

Za odbornike u Skupštini opštine Srbac , prema preliminarnim i nezvaničnim rezultatima, najviše glasova pripalo je Savezu nezavisnih socijaldemokrata – SNSD Milorad Dodik 4753 ili 49,62 odsto.Ujedinjena Srpska je osvojila 1.419 glasova ili 14,81 odsto, SDS-Volja naroda 933 ili 9,74 odsto, DNS-Nenad Nešić 799 ili 8,34 odsto, Srbac-Naš grad 730 ili 7,62 odsto, Partija demokratskog progresa 368 ili 3,84 odsto, Narodni front-Jelena Trivić 285 ili 2,97 odsto, Lista za pravdu i red-Nebojša Vukanović 245 ili 2,56 odsto i Narodna partija Srpske-Darko Banjac 45 ili 0,47 odsto glasova.

Draško Momić nosilac liste SNSD zahvalio se svim građanima koji su dali povjerenje Mlađanu Dragosavljeviću i kandidatima za odbornike u SO-e.

,,Ovaj rezultat je pokazao da je narod prepoznao rad SNSDa i načelnika u prethodnom periodu te da vjeruju u realizaciju naših budućih planova. Nasatvljamo sa radom još vrijednije i odgovornije jer smo uz povjrenje građana dobili i veliku odgovornost. Uvjeren sam da ćemo sa našim koalicionim partnerima veoma brzo formirati skupštinsku većinu kojaće raditi u interesu svih građana opštine Srbac. Čestitam i ostalim političkim partijama na fer i kerektnoj kampanji. Drago mi je što smo kao sredina pokazali da se politička borba može voditi na istinski demokratski način“, rekao je Momić.

Prema prvim preliminarnim rezultatima Ujedinjna Srpska Srbac je osvojila 4 odbornička mjesta u opštinskom parlamentu ,izjavio je za Radio Srbac nosilac odborničke liste Miloš Budić

„Ovim putem želim da se zahvalim svim građanima koji su dali glas i povjerenje našim članovima i našim kandidatima na listi Ujedinjene Srpske gdje smo imali punu odborničku listu i čestitam SNSD na pobjedi.Osvojili smo preko 1 400 glasova što je za nas jedan dobar i zavidan rezultat. Nismo iznenadili sebe ali iznenadili smo mnoge druge oko nas.Od tih 1400 glasova Ujedinjena Srpska očekuje da će imati 4 odbornika u opštinskom parlamentu. Nastavljamo dalje i ovim putem pozivam sve one koji imaju ideju i koji žele nešto više i bolje Srpcu da nam se pridruže i još jednom veliko hvala svima koji su dali glas kandidatima Ujedinjene Srpske“, rekao je nosilac odborničke liste Miloš Budić.

Goran Ćosić nosilac liste Srbac Naš grad rekao je da su ostvareni rezultati ispod njihovog očekivanja.

,,Mi ćemo ovih dana raditi analizu izbornih rezultata pa ćemo moći donijeti i konkretne zaključke. Osvojili smo dva odbornička mandata, cilj je bio minimalno tri. Što se tiče našeg djelovanja u Skupštini opštine Srbac mi ćemo podržati SNSD koji je pobjednik ovih izbora“, kaže Goran Ćosić.

Saša Ilić nosilac liste za odbornike DNS Nenad Nešić, čestitao je ubjedljivu pobjedu u trci za načelnika opštine Mlađanu Dragosavljeviću kao i SNSD koji je osvojio najviše glasova za opštinski parlament.

,,Što se tiče DNS-a u Srpcu mi smo zadovoljni ostvarenim rezultatom. U proteklom periodu prošli smo jedan turbulentan period ,nismo imali odbornike u Srpcu a sada smo osvojili dva mandata i to će nas pozicionirati na političkoj sceni Srpca.

DNS je na republičkom nivou u kolaciji sa vladajućim SNSD-om što do sada nije bio slučaj u Srpcu ali mi smo otvoreni za svaki vid razgovora i dogovora. Svi dobri prijedlozi biće podržani od strane DNS-a isto tako bićemo kritičari svega onog što donosi štetu građanima. Spremni smo za rad i jedva čekamo prvu sjednicu“, kaže Saša Ilić.

Komentarišući izborni proces na području opštine Srbac Danijela Božić -Novković nosilac liste za odbornike u SO-e Srbac ispred Narodnog fronta- Jelena Trivić ukazala je na malu izlaznost birača što je pripisala ili odlasku sa ovih prostora ili razočaranašću birača na rezulatate Opštih izbora prije dvije godine.

,, Što se tiče regularnosti izbora po našem mišljenju sve je proteklo u redu ,bilo je sitnih nepravilnosti prije svega na postavljanje šatora sa stranačkim obilježijima u blizini biračkog mjesta i to daje ružnu sliku o nivou razvoja našeg društva i trebamo raditi u budućnosti da takvi šatori ne budu u blizini biračkih mjesta“, rekla je Božić-Novković.

„Što se tiče naših rezultata mi smo zadovoljni. Čekamo glasove mobilnih timova, veoma smo blizu da ostvarimo jedan mandat u opštinskom parlamentu. Posebno smo ponosni na to da na ničiju izbornu volju nismo uticali na neprimjeren i nedozvoljen način. Ukazivali smo na anomalije u našoj lokalnoj zajednici,predstavili naš Program rada u budućnosti i hvala svima koji su to prepoznali”, rekla je Danijela Božić-Novković .

Kandidat za odbornika u SO- Srbac na listi SDS- Volja Naroda Svjetlana Radojević kaže da je ova stranka osvojila tri odbornička mandata.

,,Iskreno očekivali smo puno bolji rezultat kako naše stranke ali i uopšte kandidata opozicije ali narod je na izborima odlučio drugačije. U Skupštini opštine Srbac djelovaćemo kao opozicija i vidjećemo kako će to sve izgledati kada budu konačni rezultati izbora“, rekla je Svjetlana Radojević.

Dušanka Ignjatić nosilac liste PDP Srbac rekla je da su izbori protekli bez nekih većih neregularnosti.

,, Što se tiče rezultata naše partije sigurno da nismo zadovoljni . Ostvarili smo samo jedan mandat. Čestitam SNSD-u na ubjedljivoj pobjedi.Ovi izbori su pokazali da je narod zadovoljan i da želi da se nastavi politika vladajuće koalicije u Srpcu“, rekla je Dušanka Ignjatić.