Konjički klub ,,Y” Srbac uspješan domaćin u takmičenju u preskaknju prepona

Proteklog vikenda u Bajincima na terenima Konjičkog Kluba ,,Y” Srbac održano je klupsko takmičenje u preskakanju prepona.

Član Konjičkog kluba ,,Y” Đorđe Ugren kaže da je takmičenje proteklo u odličnoj atmosferi te da su pored domaćih jahača na takmičenju nastupili članovi Konjičkih klubova iz Mostara, Širokog Brijega, Gruda i iz Sarajeva.

,,Takmičenje je proteklo u najboljem redu. Što se tiče plasmana osvojio sam drugo i treće mjesto sa kobilom Violetom koja je u vlasništvu porodice Lolić. Na utrci od 60 cm bio sam drugo mjesto sa grlom Admiral, vlasništvo Helene Bakić iz Konjičkog kluba Kolumbo. Mislim i da su svi gosti zadovoljni parkurom kao i rezultatima koje su postigli”, rekao je Đorđe Ugren.

Svoje zadovoljstvo uslovima ali i rezultatima na takmičenju nije krila ni Marija Mikulić sportski trener jahača i konja iz Konjičkog kluba ,,Stina” iz Gruda.

,,Izuzetno smo zadovoljni, sve je bilo izvrsno organizovano, ugodna atmosfera, uslovi za takmičenje odlični, konji veseli na tuđem terenu, sve pohvale za organizatora i jedva čekamo da se povo vratimo na ovaj teren. Rezultati koje smo postigli su iznad svih očekivanja jer su naši jahači osvojili prva mjesta na svim utakmicama i vraćamo se kući sa sedam pehara i medalja“, kaže Marija Mikulić.

Zajednički zaključak svih učesnika je da je to bio jedan divan dan ispunjen takmičenjem i zabavom uz odličnu organizaciju Konjičkog kluba ,,Y” Srbac. Kada je konjički sport u pitanju ovo je kraj sezone i početak priprema za narednu takmičarsku godinu.