Pjevačica Ana Bekuta, gost Radio Srpca

Popularna pjevačica narodne muzike Ana Bekuta održaće koncert večaras na gradskom trgu u Srpcu sa početkom u 21 čas.

Čuvena pjevačica nastupila je danas u emisiji “Karavan” Radio-televizije Republike Srpske koja je emitovana uživo iz bašte restorana Monumental od 9 do 12 časova, gdje je izvela nekoliko pjesama, a od 21 čas na Gradskom trgu u Srpcu održaće veliki koncert.

Gostujući u programu Radio Srpca izjavila je da večeras očekuje dobro raspoloženje i vedrije vremenske prilike!

„Danas je tako romantično, kiša pada i uporna je, a i mi smo uporni da održimo koncert u Srpcu, krenuće u 21 sat. Prognoze kažu da će već oko 20 časova prestati da pada kiša. Nadamo se najboljem, da napravimo jedan lijep koncert za opštinu Srbac, jer to ovaj narod i ovaj grad zaslužuje. Zaista ste divni domaćini, dočekali ste me puna srca i sa mnogo ljubavi i voljela bih da koncert uspije“, rekla je nakon gostovanja u emisiji“Karavan“ pjevčica Ana Bekuta.

Opisujući svoj muzički put i najznačajnije trenutke karijere, Bekuta je rekla da je sa 26 godina snimila svoj prvi album sa željom da dočeka penziju u ovom poslu.

„I, eto, to se obistinilo. Prošlo je 40 godina od tada i moji su se snovi i želje ostvarili. Ja nemam drugih želja osim ovog što imam, ovakav rejting kod publike da to potraje, da me posluži zdravlje i da ovaj moj posao radim najnormalnije kao i do sada, bez velike euforije. Prva tri albuma sam radila sa Predragom Vukovićem-Vukasom i ona prva pjesma ‘Ja nisam rođena da živim sama’ je zaista odjeknula. Poslije toga sam uradila tri albuma sa Draganom Stojkovićem-Bosancem i to je zapravo bila prekretnica u mojoj karijeri. Taj prvi album i pjesme ‘Rano moja’, ‘Stani zoro’, ‘Bekrija’ ,a onda je poslije išlo sa Zlajom, Futom i Marinom i svim autorima na našoj estradnoj sceni. Svako od njih je dao nešto svoje i neki svoj pečat. Nisam nikad kalkulisala kroz svoj posao ovo će biti hit ili neće, jer kad kalkulišete to obično ne bude tako. Mislim da sam snimala iskrene pjesme, pjevala ih iz srca i duše, emotivno. Neke su oslikavale moj život, neke život mojih bliskih prijatelja, ali uvjiek sam se trudila da časno i profesionalno radim svoj posao i mislim da je to jedino gdje se može očekivati rezultat. Ono što me vodilo kroz život je red, rad i disciplina u životu, poslu, odnosu prema saradnicima.

Bekuta je najavila svoj novi album od novembra, ali će se, kaže, i dalje fokusirati na koncerte i nastupe uživo.

„Ima divnih pjesama kojima ću se posvetiti od ove jeseni. Nisam stigla ranije i danas sam u emisiji Karavan promovisala dvije nove pjesme i vjerujem da će one zaživjeti, treba im vremena, jer brzo živimo i brzo prelazimo preko muzike i preko emocija uopšte. Imam osjećaj da je sve manje emocija u narodu i rijetke su zapravo. Meni je i dalje drago kad vidim suzu u oku mog sagovornika. Meni to mnogo govori, a što se tiče koncerata naravno da ih radim. U planu su koncerti u Beogradu i još u drugim gradovima, ali neću da sve otkrijem. Često pjevam i u Republici Srpskoj, na raznim veseljima gostujem u Banjoj Luci, vole me ljudi ovdje“, rekla je Bekuta.

Nema sumnje da posjetioce iz Srpca i okolnih opština i gradova očekuje večeras istinski muzički spektakl koga će prirediti Ana Bekuta sa svojim četvoročlanim bendom.

Pozivaju se građani da dođu i uživaju u najvećim hitovima koji su obilježili njenu karijeru.