Emisija “Karavan” predstavila dobre domaćine, prirodne ljepote i potencijale Srpca

Opština Srbac promovisala je svoje prirodne i turističke potencijale, udruženja, kulturno-umjetnička društva, sportiste i domaćice kroz emisiju „Karavan“ koja je danas emitovana u programu Radio-televizije Republike Srpske.

Zbog vremenskih nepogoda Karavan je, umjesto na gradskom trgu, emitovan iz bašte restorana Monumental, ali i pored toga nije nedostajalo dobrog raspoloženja i zabave.

Kroz tročasovnu emisiju, ekipa RTRS-a od 30 članova dočarala je prirodne ljepote ovih područja, prikazala razne zanimljive priče, talentovane pjevače i plesače i upoznala građane širom Srpske sa našim manifestacijama i znamenitostima.

U Karavanu su se predstavili brojni izlagači, među kojima su bili štandovi Udruženja žena Srbac čije članice su izložile ručne radove, kozmetiku, nošnje, plavi vez, igračke, nakit, pekmez, čokolade i druge proizvode.

Među izlagačima su bili i Mara Mitrić sa medom i proizvodima od meda, Tanja Vučić sa kozjim sirevima sa raznim dodacima, Milivoj Dragomirović sa duborezom, Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama “Izvor” sa suvenirima i KUD “Lijevče” sa tradicionalnom trpezom, a članovi Udruženja građana “Cezar” za sve prisutne pekli su palačinke i predstavili najbolje maske u okviru tradicionalne Jesenijade koja je juče održana u Srpcu.

Predstavljeno je i nekoliko slika sa ovogodišnjeg saziva Likovno-ekološke kolonije “Bardača-Srbac” a tokom trajanja emisije neke od radova stvarale su Tamara Cvijanović, koja se nalazi na trećoj godini studija Akademije umjetnosti u Banjaluci i njena sestra Marina Cvijanović koja upisuje prvu godinu studija na istoj akademiji.

Gledaocima širom Srpske prikazan je i Ranč Tomić u Gornjim Kladarima, Etno kamp “Platane” u Gornjoj Lepenici i spomenik Majci u manastiru Osovica.

Mogle su se vidjeti i priče o 130. godišnjici doseljavanja Čeha na ove prostore, komori za apiterapiju pčelara Željka Ignjatića, kavkaskim ovčarima koje uzgaja Aleksandar Sulema iz Brezovljana, takmičenju u ribolovu za penzionere u organizaciji Sportsko-ribolovnog društva “Bistro”, radu Stonoteniskog kluba Srbac i Srđevačkom prelu koje je održano ovih dana.

Tokom emisije, ekipa RTRS-a je predstavila i market Fortunu, koji je u Srpcu otvorio novi objekat sa većim brojem zaposlenih radnika.

U emisiji su gostovali brojni gosti, među kojima su bili načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, predsjednik Skupštine opštine Srbac Miloš Budić, direktorica Turističke organizacije opštine Srbac Radisava Šuščević, uspješni sportista Marko Drinić, biciklista Bojan Nježić, treneri i polaznici škole fudbala Drim Tim, a predstavljena je i knjiga “Moje selo Kladari” autora Dragana Đurđevića i najavljena njegova nova monografija o selu Razboj, koju trenutno piše.

„Karavan“ je obilježio i bogat muzički program uz gostovanje popularne folk pjevačice Ane Bekute, Srpskog kulturno-umjetničkog društva “Beli anđeo”, slijepog muzičara i člana Izvora Dejana Ristića, polaznika škole pjevanja Cezara i učesnika Đurđevdanskog festivala Sare Sorajić i Petra Ugrena i braće Luke i Njegoša Lukića, koji izvode krajiške pjesme.

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević uputio je zahvalnost svim učesnicima emisije na dobroj prezentaciji Srpca, a naročito izlagačima koji su, i pored otežanih vremenskih uslova, na reprezentativan način predstavili našu bogatu turističku i gastronomsku ponudu.

Na gradskom trgu u Srpcu večeras od 21 čas biće održan koncert naše proslavljene pjevačice Ane Bekute pa se pozivaju građani da dođu i uživaju u najvećim hitovima koji su obilježili njenu karijeru!