Počinju radovi na izgradnji parohijske sale kod crkve Svetog Proroka Ilije u Lepenici

Uz blagoslov arhiepiskopa banjalučkog gospodina Jefrema u crkvenoj opštini Lepenica počele su pripreme za izgradnju parohijske sale kod crkve Svetog Proroka Ilije.

Lepenički sveštenik jerej Nenad Đurić kaže da je površina temelja 20 x10 metara i da se radi o velikom objektu za koji je potrebno dosta rada i sredstva. Budući objekat će biti svjetovno i kulturno mjesto sabiranja Lepeničana, a rok za završetak će zavisiti od priloga.

“Sala će značiti mnogo za parohiju i biće kruna svega onog što smo uradili u proteklom periodu. Prostor je za oko 110 mjesta da se mogu obaviti ručkovi u svim prilikama kao što je slava crkve, krštenje, sahrane i drugi događaji. Biće posmrtna prostorija, skratićemo povorke i olakšati narodu u teškim i tužnim trenutcima. U objektu će se moći okupljati mladi i vršiti horske probe, ali i organizovati predavanja, razgovori i prezentacije na duhovne teme. Imaćemo još prostoriju za prodaju i prinos svjeća-gorionik i kuhinju”, rekao je Đurić i pozvao sve one koji žele mogu i imaju volje da ih podrže .

Iz Crkvene opštine Lepenica zahvaljuju dosadašnjim priložnicima Preduzeću “Ciklon duo” koje je vršilo iskop,obezbjedilo šljunak i mikser, zatim Mladenu Dragosavu koji je uradio građevinski projekat vrijednosti 500 KM , kao i Branivoju Stojkoviću na prilogu od 5.000 KM, Radovanu Rakiću 3.000 KM, Dušku Tatiću 1.000 KM i drugima koji su finansijski pomogli početak izgradnje parohijske sale.