Svečani prijem za prvačiće Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac

U Osnovnoj školi ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac, juče je upriličen svečani prijem za prvačiće. Prijemi su organizovani u centralnojškoli za učenike iz Srpca I Kaoca, kao i u područnim školama u Nožičkom, Kobašu, Starom Martincu, Poveliču, Novoj Vesi. Ove godine u prve razrede je pošlo 80 prvačića.

U znak dobrodošlice, stariji učenici su  pripremili prigodan progam, a potom su se prvačići upoznali sa razrednim starješinama i uručeni su im simbolični pokloni koje je obezbijedila Opština Srbac.

Direktorica škole Manuela Rađević Jokić je učenicima poželjela dobrodošlicu u školu i mnogo uspjeha u učenjiu i stavaranju novih prijateljstava.

,,Danas je poseban dan za nas u školi, učenike i njihove roditelje. Prvalići danas kreću jednim novim putem – putem učenja, sticanja znanja, rada i jedne važne vrste razvoja. Želim im dabudu marljivi, dobri učeneici, dobri drugari, da grade empatiju, ali im želim i što više igre, smijeha i radosti”, rekla je Rađević Jokić.

Prijemu je prisustvovao i načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević koji je učnicima poželio sreću na novom dijelu životnog puta koji je pred njima.

,,Sa veliki zadovoljstvom sam prisustvovao prijemu,  svečanom trenutku za naše prvake, ali I za sve nas, jer su djeca naša budućnost. Prilika je ovo da im poželim uspjeh u učenju, bezbrižan put odrastanja, da budu dobri ičestiti ljudi i korisni članovi naše lokalne zajednice”, rekao je načelnik Dragosavljević.