Obezbjeđena pomoć Crvenog krsta RS za 25 domaćinstava Srpca nakon junskog olujnog nevremena

Nakon što je u junu opštinu Srbac pogodilo olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom, pričinjena je velika materijalna šteta na stambenim objektima brojnih domaćinstava.

Crveni krst Srbac aplicirao je za pomoć ugroženim građanima Crvenom krstu Republike Srpske, a ovih dana je došlo i do realizacije u kojoj je 25 domaćinstava dobilo pomoć od 25.000 KM (svakom domaćinstvu po 1000 KM).

U toku su pripreme za pomoć u robama za ova domaćinstava a pomoć će sadržavati setove za čišćenje i sredstva za dezinfekciju.

Zahvaljujući efikasnoj i brzoj kordinaciji i razmjeni podataka iz Crvenog krsta Srbac sa Crvenim krstom Republike Srpske, Društva Crvenog krsta BiH i Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca aplicirani projekat je realizovan.

Međunarodna federacija Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca je posredstvom Društva Crvenog krsta BiH realizovala pomoć koja je ovih dana i od strane Crvenog krsta Srbac implementirana u opštini Srbac.

,,U ime Crvenog krsta Srbac i građana koji su dobili pomoć zahvaljujemo Crvenom krstu Republike Srpske, Društvu Crvenog krsta BiH i Međunarodnoj Federaciji Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca za brzo realizovanu pomoć”,navodi se u sopštenju Crvenog krsta Srbac.