Godišnji sabor okupio oko 150 vjernika kod Hrama Presvete Bogoridice u Srpcu

U organizaciji parohije srbačke, juče je kod Hrama Pokrova Presvete Bogorodice u Srpcu održan 12. po redu godišnji sabor za mještane Selo Srpca.

Proslava je počela Svetom liturgijom, koju je služio protonamjesnik Aleksandar Kusturić, a potom je organizovano druženje uz ručak i narodno veselje.

Protonamjesnik Kusturić je poželio dobrošlicu prisutnim vjernicima, zahvalio svima koji su došli i pohvalio mještane koji su dali poseban doprinos u organizaciji i podršci u održavanju sabora.

,,Sabor se održava povodom godišnjice osvećenja hrama, a ove godine je navršeno 119 godina. I ove godine u goste su došli mještani Kaoca, sa kojima se redovno posjećujemo na saborima i hramovnim slavama. Hvala svima koji su podržali inicijativu da se u ovolikom broju okupljamo ovim  lijepim povodom. Ponosni smo što stari hram u Srpcu već 119 godina okuplja vjerujući narod i vjerujemo da će tako biti i dalje“, rekao protonamjesnik Kusturić. Godišnjem saboru je prisustvovao i načelnik opštine Mlađan Dragosavljević.