Manifesatcija ,,Dan Mirka Dević-Kotlićijada” okupila oko 1.500 posjetilaca

U ekološkom izletištu porodice Dević pored rijeke Save u Korovima, proteklog vikenda održan je 10. po redu memorijal ,,Dan Mirka Devića- Kotlićijada“, kojeg  su i ove godine organizovali Mirkovi sinovi Vladimir, Velimir i Želimir i ćerka Vedrana sa svojim porodicama.

Prije otvaranja same manifstacije, odigrana je utakmica u malom fudbalu između ekipa Kobaš-Korovi, a pobjednik je bila ekipa iz Kobaš, koja je domaćina savladala sa 4:3.

Kada je u pitanju takmičenje u pripremi kotlića, prvo mjesto je zauzela ekipa Kobaš, u navlačenju konopca najbolja ekipa je bila Korovi, dok je u ispijanju piva pobjedu odnio Andrej Đekić. Za pobjednike u sve tri kategorije su obezbijeđene nagrade.

Među brojnim posjetiocima, bili su načelnik opštine Mlađan Dragosavljević i predsjednik Skupštine opštine Miloš Budić.

Aleksandra Dević, Vladimirova supruga kaže da je ovogodišnja manifestacija nadmašila očekivanja, okupivši veliki broj učesnika i posjetilaca. Za sve njih organizatori su obezbijedili besplatan specijelitet-bika na ražnju, kao i piće. Ističe da joj je posebno drago što je sve proteklo bez ikakvih problema i dodaje da će sa zadovoljstvom i sljedeće godine organizovati novo druženje, još sadržajnije i zanimljivije.

,,Ove godine manifestacija je bila izuzetno uspješna i u svakom smislu je nadmašila naša očekivanja. U pripremanju kotlića takmičilo se 27 ekipa iz srpca, Derventa, Broda i Gradiške, a broje posjetilaca je bio oko 1.500. Što je najvažnije sve je proteklo u najboljem redu, bez ikakvih incidenata. Naredne godine ćemo morati baš da se potrudimo kako bismo pripremili druženje bolje od odvogodišnjeg“, rekla je Aleksandra i dodala da su za sve uzraste bili organizovani zanimljivi sadržaji.

Održavanje kotlićijade pomogli su Opština Srbac, prijatelji organizatora i mještani.