Završen 60.gradski turnir u malom fudbalu “Srbac 2024”.Pobjednik turnira ekipa AE Kliska

Pobjednik jubilarnog 60. gradskog turnira u malom fudbalu „Srbac 2024“ je ekipa AE Kliska koja je sinoć u finalu savladala Elektrodistribuciju Srbac sa 1:0 i osvojila novčanu nagradu od 5000 KM.

Pogodak odluke u drugom poluvremenu postigao je Predrag Pralica, koji je proglašen i za najboljeg igrača turnira.

Ekipa Elektrodistribucije propustila je da u posljednjem minutu utakmice dođe do izjednačenja jer nije uspjela realizovati direktan slobodni udarac, nakon šestog počinjenog prekršaja ekipe AE Kliska, tako da se na kraju morala zadovoljiti drugim mjestom i novčanom nagradom od 1000 KM.

AE Kliska je jedina ekipa koja je ostvarila maksimalan učinak od šest pobjeda na ovogodišnjem turniru, što potvrđuje da je titula zasluženo otišla u prave ruke.

U utakmici za treće mjesto Lasta iz Hrasta je sa 2:1 savladala Pub Eight. Prvo poluvrijeme je završeno vođstvom ekipe Pub Eight a strijelac je bio Saša Stojković. Do preokreta je došlo u posljednjim minutima kada su pogotke za Lastu iz Hrasta postigli Saša Dejanović i Emir Grbić i tako svom timu donijeli treće mjesto i novčanu nagradu od 500 KM.

Za najboljeg strijelca proglašen je Nikola Bjelonić iz ekipe AZ Kompani sa 10 postignutih pogodaka a najbolji golman je Radovan Marjanović iz ekipe Lasta iz Hrasta.

Zahvalnicu za profesionalno suđenje dobili su iskusni djelioci pravde Vladimir Todorović i Branimir Đermanović koji imaju iskustvo suđenja i u Premijer ligi BiH u futsalu.

Nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima uručivali su načelnik opštine Mlađan Dragosavljević, poslanik Narodne skupštine Republike Srpske Radojica Vidović i član organizacionog odbora Slavko Vujić.

Sinoć je odigrana i finalna utakmica turnira predpionira a slavio je Srbac siti sa 1:0 protiv ekipe RAS-IT Srbac, pogotkom Stefana Tovilovića. Pehare i diplome uručio je komesar takmičenja Ranko Šikman.

Najbolji igrač turnira i pobjedničke ekipe AE Kliska, Predrag Pralica, rekao je da su zasluženo podigli pehar jer su tokom cijelog turnira pokazivali kontinuitet dobrih igara.

“Igram dosta turnira u Republici Srpskoj, od Novog Grada do Trebinja i smatram da je srbački turnir zaista na vrhunskom nivou. Nadam se da ću ponovo doći iduće godine i čestitao bih organizatorima ali i publici koja je pratila utakmice u velikom broju”, rekao je Pralica.

Član pobjedničkog tima Radan Zelenac, kaže da po dvanaesti put igra finale na srbačkom turniru a ovo mu je jedanaesti osvojeni pehar.

“Ovo je zaista nešto neopisivo. Zahvalio bih se, prije svega, mojoj porodici koja trpi što igram sve ove godine, ali i organizatorima i publici. Neću stati i nadam se još barem jednom osvojenom trofeju u Srpcu”, rekao je Zelenac.

Opština Srbac je bila pokrovitelj ove najmasovnije sportske manifestacije u našoj opštini, a podršku su pružili i brojni sponzori.