U finalu gradskog turnira AE Kliska i Elektrodistribucija Srbac


Jubilarni, 60. po redu, gradski turnir u malom fudbalu “Srbac 2024″ večeras ulazi u završnicu, a za titulu će se boriti AE Kliska i Elektrodistribucija Srbac.
U sinoćnjem polufinalu AE Kliska je rezultatom 2:0 savladala Lastu iz Hrasta dok je Elektrodistribucija Srbac bila uvjerljiva protiv ekipe Pub Eight sa 6:1.
Odigrana je i utakmica za treće mjesto u pionirskoj kategoriji a Sloga 2 je rezultatom 3:2 savladala Osnovnu školu “Jovan Jovanović Zmaj” Srbac.
Utakmica za treće mjesto u kojoj se sastaju Lasta iz Hrasta i Pub Eight počinje u 20.30 časova a oko 21.15 časova igra se finalna utakmica u pionirskoj kategoriji između ekipa Ras-IT Srbac i Srbac Sitija.
Oko 22 časa očekuje se početak finalne utakmice između AE Kliske i Elektrodistribucije Srbac.
Obje ekipe stigle su do završnice bez poraza i bile dominantne od početka turnira.
AE Kliska je u B grupi savladala AZ Kompani sa 5:3, Obilić iz Kladara 3:2 i DD Efekte/Kras Laktaši službenim rezultatom 3:0, nakon čega je u četvrtfinalu bila bolja od ekipe Moje Nožičko sa 4:0 i Laste iz Hrasta u polufinalu 2:0.
Elektrodistribucija Srbac je u C grupi savladala Cablex sa 5:1, Roštiljnicu “Kao nekad” Kobaš 8:1 i Drvoprodeks 4:0, a u četvrtfinalu je igrala neriješeno sa ekipom Kukulja 3:3. i izborila polufinale nakon penala 4:1, da bi potom u borbi za finale izbacila Pub Eight sa 6:1.
Posjetioce očekuju dobre fudbalske predstave pa se pozivaju građani da dođu i prisustvuju završnici najstarije sportske manifestacije u našoj opštini.
Nagrada za prvo mjesto iznosi 5000 KM, drugo 1000 KM a treće 500 KM. Pokrovitelj turnira je Opština Srbac a organizaciju su podržali i brojni sponzori iz Srpca i susjednih gradova.