Održana četvrta sjednica Odbora ratnih vojnih invalida

U prostorijama Boračke organizacije opštine Srbac u petak je održana četvrta redovna sjednica Odbora ratnih vojnih invalida Boračke organizacije opštine Srbac kojom je  predsjedavao predsjednik Odbora Goran Trivunić.

Na dnevnom redu sjednice našao se Izvještaj o radu Odbora za prvo polugodište tekuće godine. Izvještaj je usvojen jednoglasno uz konstataciju da je Odbor ispunio svoj plan rada za izvještajni period. Realizovane su sve planirane aktivnosti na obilježavanju značajnih datuma i jubileja, kao i aktivnosti na poboljšanju statusa i položaja ratnih vojnih invalida.

Članovi Odbora su istaknuli probleme sa kojima se susreću ratni vojni invalidi  prilikom korištenja zdravstvenih usluga, odnosno liječenja i zakazivanja specijalističkih pregleda, kao i probleme sa veoma skupim lijekovima.

Sjednici Odbora prisustvovao je i predsjednik Boračke organizacije opštine Srbac Goran Plotan koji je prisutne upoznao sa aktuelnostima u radu, kako Boračke organizacije tako i Fonda solidarnosti Boračke organizcije opštine Srbac. Plotan je ponovo pozvao sve članove Boračke organizacije opštine Srbac da ispune svoju obavezu definisanu Statutom BO opštine Srbac a koja se tiče plaćanja godišnje članarine. Prihodi od prikupljene članarine isključivo se koriste za pružanje pomoći članovima Boračke organizacije putem Fonda solidarnosti, pa je od velikog značaja da članovi Boračke organizacije ispune svoju statutarnu dužnost i na taj način doprinesu boljem radu Fonda solidarnosti,  naveo je Plotan.