Povećanje nataliteta nagrađeno novim asfaltnim putem u Kukuljama

U Mjesnoj zajednici Kukulje ovog vikenda asfaltirana je nova putna dionica u dužini od 120 metara.

Predsjednik Savjeta MZ Kukulje i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Radojica Vidović, rekao je da se radi o putnom pravcu koji vodi prema mještaninu Jugoslavu Lepiru, koji živi sa suprugom i troje djece a na putu je i četvrto.

“Prije godinu dana Jugoslav me zamolio da mu pokušamo uraditi asfaltni put i tada sam obavio razgovor sa direktorom građevinske firme “Niskogradnja” iz Laktaša, Ljubomirom Ćubićem, koji je rado prihvatio da snosi dio troškova, ali je u šali rekao da će to učiniti ako ova porodica dobije i četvrto dijete. Tada su Lepiri imali samo troje djece a supruga je u međuvremenu ostala trudna po četvrti put i uskoro treba da se porodi, tako da smo sa svoje strane ispunili obećanje”, rekao je Vidović.

Ističe da su Lepiri svakako planirali proširenje porodice tako da im je asfaltni put došao kao dodatna nagrada za doprinos u povećanju nataliteta.

“Zahvaljujem se i gradonačelniku Laktaša Miroslavu Bojiću koji je takođe finansijski pomogao ovu investiciju jer se put nalazi na granici sa gradom Laktaši. Trudićemo se da pružimo podršku Lepirima i na druge načine i veoma smo srećni što se sve više djece rađa u našoj mjesnoj zajednici”, rekao je Vidović.