Danas 49. rođendan Radio Srpca

Radio Srbac danas obilježava 49 godina uspješnog rada i postojanja.Jedna od najstarijih radio stanica u BiH sa radom je zvanično počela 21.juna 1975.godine.Svih ovih godina živjeli smo i radili za vas ,svirali,pričali,bili sa vama u svim vašim trenutcima.Zajedno prošli puno toga,lijepe i sretne dane,ali i ratni period.

Direktorka Radio Srpca Ljiljana Koščica kaže kako je ponosna što je dio medija sa dugogodišnjom trdicijom istakavši da je”Radio”opstao u veoma teškim vremenima i zadržao objektivnost,profesionalnost i društvenu odgovornost.

“Više od 30 godina sam tu i srećna sam što zajedno slavimo ovaj vrijedan jubilej,značajan ne samo za ove prostore već i šire, jer je to jedna od najstarijih radio stanica u BiH.Uvjek smo u službi svojih slušalaca.Drago mi je da razvojem novih medija,Radio Srbac nije izgubio svoju specifičnost,tradiciju I prepoznatljivost,tako da danas postoji mnogo onih kojima je Radio Srbac za nijansu draži od ostalih medija,jer je stvar stare dobre navike i dugogodišnje tradicije”, kaže Koščica.

Kvalitetan rad Radio Srpca prepoznala je i Regulatorna agencija za komunikacije koja nam je u januaru 2022.godine izdala dugoročnu dozvolu za rad na 10 godina.

Kolektiv Radio Srpca je zahvalan osnivaču – Opštini Srbac koja nam pruža višedecenijsku podršku i posebno načelniku Mlađanu Dragosavljeviću koji je imao razumijevanja i povećao sredstva u budžetu za naš rad.

“Posebnu zahvalnost upućujemo Ministarstvu finansija RS koje je prepoznalo značaj i potrebu postojanja ali ii probleme sa kojima se susreće jedina medijska kuća u opštini Srbac i ove godine nas finansijski podržalo sa 5.000 KM.Ovom prilikom se zahvaljujemo ministarki finansija Zori Vidović na ovoj zaista vrijednoj i značajnoj pomoći koju nam je uputila”, kaže Koščica.

U proteklih skoro pet decenija kroz Radio Srbac su prošle brojne generacije koje su sačuvale njegov kontinuitet.

“Mnogo je ljudi prošlo kroz ovaj medij i svima smo zahvalni što su bili njegov dio.Posebno smo zahvalni ljudima koji su radili u radiju u najteže doba u vrijeme odbrambeno-otadžbinskog rata kada ovaj medij nije prekidao svoj rad i kada je bio od velike važnosti.Danas emitujemo svoj program na frekvenciji 93,2 MHz i putem interneta 24 sata dnevno sa različitim programskim sadržajima”, podsjetila je Koščica.

Zaposlenima u Radio Srpcu rođendansku čestitku je uputio iguman manastira Osovica arhimandrit Teofil:

„Hvala rukovodstvu i zaposlenima na predanom radu,sa željom da naš Radio Srbac još dugo i dugo ovako objektivno,iskreno i istinito obavještava nas o svim važnim događajima koji se tiču kako naše lokalne zajednice tako i šire.Da bude srećan 49. rođendan i da u godinu jubileja, 50 godina postojanja,rukovodstvo i zaposleni uđu sa još više elana sa dobrim raspoloženjem, zdravi i srećni i da nas i u narednim godinama obavještavaju o svemu što je neophodno da znamo“, rekao je otac Teofil.

Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević čestitao je radnicima i slušaocima rođendan istakavši da je Radio opstao u teškom vremenu i zadržao profesionalnost i društvenu odgovornost.

„Naša medijska kuća je na ponos svima nama i moje je zadovoljstvo što sam na neki način dio tima i priče koji je dao svoj doprinos barem jednim dijelom da opstanete.Koliko god taj izraz djelovao možda grubo i neprikladno,u ovako lijepoj prilici činjenica je da jedna ovako mala medijska kuća bukvalno vodi borbu za opstanak na ponos naše lokalne zajednice a naravno i na vas.Uspješno opstajete sve ove godine i ono što je najbitnije vaš rad je prepoznatljiv i praćen i sasvim je sigurno da dajete neposredan doprinos cjelokupnom informisanju .Sasvim je sigurno da će opštinska uprava i u budućem periodu u okviru realnih mogućnosti biti najneposredniji dio vaše podrške a sve sa ciljem da nastavite sa svojim uspješnim radom u periodu koji je pred vama”, rekao je načelnik.

Predsjednik SO-e Miloš Budić ,izrazio je zadovoljstvo izvještavanjem novinara o radu parlamenta i prisjetio se početaka rada ove medijske kuće.

,,Pamtim početak rada Radio Srpca kad je Srbac zaživio i kad su okolne opštine bile ljubomorne što Srbac dobija radio stanicu i što se čuje u okruženju,a mi Srpčani smo bili ponosni na sve ono što radio prenosi.Jedva smo čekali nedjelju da slušamo želje,čestitke i pozdrave i da uputimo najmilijima čestitke za razne prigode od rođendana,slava,svadbe.Želim da vas pohvalim,sve čestitke što ste opstali u vrijeme novih tehnologija i društvenih mreža.Hvala vam što uživo prenosite rad skupštine, zadovoljan sam radom novinara a sarađujemo i kroz manifestaciju Izbor sportiste godine tako da sve pohvale i čestitke za 49.godina uspješnog rada“,rekao je predsjednik Miloš Budić.

Godišnicu rada novinari i tehničari Radio Srpca obilježavaju radno sa svojim slušaocima .

Hvala vam poštovani slušaoci na višedecenijskom povjerenju”, rekao je Budić.