Završna svečanost u „Izvoru“ uz tortu i borovnice

Danas je u Udruženju roditelja i djece sa posebnim potrebama “Izvor“ organizovana završna svečanost kojom je obilježen završetak ove radne godine i uz tortu proslavljena dva rođendana djece Izvora. Pored roditelja druženju je prisustvovala Sanela Vidović koja vodi radionice u Izvoru.Sanela koja sa porodicom u Starom Martincu uzgaja borovnicu donijela je na poklon djeci 10 kilograma borovnice iz vlastite proizvodnje. Predsjednica Mira Tatić se zahvalila Bojanu i Saneli Vidović na pažnji.

„U Izvor dolazim od samog osnivanja i uvjek sam se rado odazivala svim aktivnostima i na druženje.Nekim spletom okolnosti,poslednjih godinu dana srijedom vodim radionice sa jednom grupom djece koju poznajem veoma dugo .Zadovoljstvo mi je raditi s njima. To me je motivisalo da za sam kraj radne godine donesem borovnice da se djeca malo zaslade i uživaju“, rekla je Sanela Vidović.

„Završavamo ovu radnu godinu i idemo na ljetnu pauzu koja će trajati do septembra.Još u planu imamo odlazak na manifestaciju u naselje Gašnica kod Gradiške pod nazivom „Svi smo mi dio vas“na kojoj se tradicionalno okupljaju sva djeca iz RS, Srbije i Crne Gore sa smetnjama u razvoju,među kojima će biti i „Izvor“.Naše udruženje će na ovoj manifestaciji predstaviti Dejan Ristić sa pjesmom o Izvoru“, rekla je predsjednica „Izvora“Mira Tatić.

Predsjednica Tatić je najavila da od 16. do 25. avgusta djeca i roditelji odlaze na ljetovanje u Crnu Goru u Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju dr. Simo Milošević koji je jedan od glavnih međunarodnih centara za rehabilitaciju dece, odraslih i starih osoba.

„Putujemo u Igalo u organizaciji Turističke agencije“ Happy Travel “ koja nam je omogućila da plaćanje izvršimo u više rata što je mnogo povoljnije za roditelje.Polazak je planiran 16.avgusta ispred Izvora .Posjetićemo manastir Ostrog gdje imamo plan da prenoćimo a 17. avgusta stižemo u Institut.Na ljetovanju ostajemo 8 noći i 9 dana ,a povratak je 25. avgusta.Imaćemo hotelski smještaj, pun pansion i stručnu pomoć ljekara“, rekla je Tatić i dodala da na ljetovanje planira putovati 20 roditelja i djece iz Izvora.