Uručene diplome, nagrade i priznanja maturantima i uspješnim učenicima srednjih škola

U Centru srednjih škola “Petar Kočić“ Srbac sinoć je upriličena svečana dod‌jela diploma, priznanja i nagrada za 60. generaciju maturanata, a uručene su i pohvale i nagrade za učenike koji su postigli značajne rezultate na takmičenjima i bili aktivni u nastavnim i vannastavnim aktivnostima, čime su doprinijeli promociji i afirmaciji škole.

Za učenika generacije u četvorogodišnjim školama proglašena je učenica četvrtog razreda gimnazije Tina Vrhovac, koja je pored diplome za učenika generacije i diplome “Vuk Karadžić”, dobila tri knjige po vlastitom izboru i sezonsku ulaznicu za Bazene ,,Posejdon”.

Tina je nagrađena i za uspjeh na regionalnom takmičenju iz matematike gdje je osvojila drugo mjesto i dobila novčanu nagradu u iznosu od 100 KM, a njen mentor, profesorica Maja Puškar, nagrađena je istim iznosom.

Učenik generacije u trogodišnjim školama je Ljubica Ličinar iz trećeg razreda frizera, koja je dobila diplomu za učenika generacije, tri knjige po vlastitom izboru i sezonsku ulaznicu za Bazene ,,Posejdon”.

Nagrađeno je i dvoje vukovac –  Marija Bosančić i Anđela Jovičić iz četvrtog razreda ekonomskih tehničara, koje su takođe dobile Vukovu diplomu, knjige po vlastitom izboru i sezonsku ulaznicu za Bazene ,,Posejdon”, a nagrade je dobilo i četvoro učenika četvrtog razreda gimnazije, koji su ostvarili odličan uspjeh i primjerno vladanje, a to su: Đorđe Knežević, Marijana Mrđa, Ljubica Ćirić i Tara Novković.

Za osvojeno drugo mjesto na regionalnom takmičenju u malom fudbalu uručena je novčana nagrada u iznosu od 240 KM za 12 učenika CSŠ “Petar Kočić” i 120 KM za njihovog mentora Milovana Vrsajkovića. Na takmičenju su učestvovali: Andrej Cvijetić, Nemanja Popović, Ljubiša Šumar, Đorđe Gužvić, Arsenije Sarić, Lazar Šarić, Mihajlo Majstorović, Mihailo Popović, David Ačić, Ranko Jokanović, Mladen Jovičić i Daniel Gudalović.

Pohvale za doprinos u vannastavnim aktivnostima i promociji škole dobili su: Anđela Jovičić i Nikolina Atlagić za učešće na republičkom takmičenju iz Monetarne ekonomije, Marina Cvijanović i Irena Gligorić za rad u likovnoj sekciji i Ljubica Ćirić za doprinos u pripremi svih aktivnosti za manifestaciju “Dani sjećanja”, a zahvalnicu je dobila i koordinator manifestacije  profesorica Svetlana Milošević.

Predsjednik Savjeta učenika  Marko Malešević, dobio je Pohvalu za organizaciju manifestacije “Veče umjetnosti”, koju CSŠ “Petar Kočić” uspješno organizuje drugu godinu zaredom, a pohvalu za pripremu ovog događaja, koji promoviše učeničke talente, dobila je i učenica Anica Aleksić, kao i profesorica Sanela Vidović, koja je dobila zahvalnicu, kako za Veče umjetnosti, tako i za rad sa Savjetom učenika.

Zahvalnicom je nagrađena i profesorica Branka Keser, koja već duži niz godina uspješno vodi novinarsku sekciju škole, a pohvale za rad u novinarskoj sekciji dobili su maturantkinja Marijana Mrđa, zatim Nikolina Mrđa, koja je pohvaljena i za rad za Dan Republike Srpske, a pohvalu je dobila i Tea Novaković, koja je pored novinarske, bila aktivna i u sportskoj sekciji.

Uručena je i zahvalnica profesoru Ljubiši Popoviću koji je takođe doprinio promociji škole.

Ove godine je školovanje završilo 98 maturanata koji su bili raspoređeni u pet odjeljenja i to tri četvorogodišnje škole, gimnazija, tehničari CNC tehnologija, ekonomski i bankarski tehničari i dvije trogodišnje škole frizeri i bravari/zavarivači.

Tina Vrhovac, učenica generacije u četvorogodišnjim školama, rekla je da planira upisati Elektrotehnički fakultet u Banjaluci, studijski program Računarstvo i informatika – Softversko inženjerstvo.

“U sjećanju iz srednjoškolskih dana ponijeću sve te pripreme za razna takmičenja, ali najviše ću zapamtiti druženje, jer je to, pored učenja i znanja, bio najvažniji dio mog školovanja”, rekla je Tina.

Direktor Centra srednjih škola “Petar Kočić” Srbac, Milenko Živanić, rekao je da već godinama unazad nagrađuju samo najbolje učenike i dodaje da zaista cijene trud i rad svakog od njih koji se ističu u učenju i pronose ime njihove škole.

“Na taj način motivišemo one koji dolaze u našu školu i borave u njoj i pokazujemo da cijenimo ono što rade. Zahvaljujem se učenicima i profesorima koji su dobili nagrade a maturantima, koji su završili srednjoškolsko obrazovanje, kao važan do svog životnog puta, želim srećan nastavak školovanja i uspjeh na poslovima koji planiraju da rade”, rekao je Živanić.

On kaže da je u ponedjeljak i utorak, 17. i 18. juna, završen prvi dio junskog upisnog roka, za učenike sa 60 i više bodova, a upisano je 20 učenika u zanimanja gimnazija, ekonomski tehničari i tehničari CNC tehnologija.

“Drugi dio junskog upisnog roka održaće se 24, 25. i 26. juna kada će se upisivati učenici sa manje od 60 bodova a na osnovu njihove dokumentacije izvršićemo rangiranje i samim tim vidjeti ko će se moći upisati u koje zanimanje”, rekao je Živanić.

U četvrtak, 27. juna biće organizovana dodjela svjedočanstava za učenike od prvog do trećeg razreda, među kojima je sedam vukovaca i četiri učenika koji do sada nisu imali izostanaka u srednjoškolskom obrazovanju.

“Njih ćemo takođe nagraditi, a jedna vrijedna nagrada, koja je bila iznenađenje su sezonske ulaznice za Bazene Posejdon koje će, pored maturanata, dobiti i učenici koji su potencijalni vukovci, odnosno koji su u prva tri razreda školovanja imali prosjek ocjena 5. Ulaznice ćemo im uručiti 27. juna na dodjeli svjedočanstava”, istakao je Živanić.