Branko Grahovac podnio ostavku na mjesto predsjednika srbačke Sloge

Na svom zvaničnom fejsbuk profilu oglasio se Branko Grahovac, te istakao da podnosi ostavku na mjesto predsjednika fudbalskog kluba “Sloga” Srbac.

Grahovac, prvi golman Bosne i Hercegovine koji je branio Ligu šampiona, preuzeo je srbačku Slogu 2019. godine i punih pet godina je uspješno vodio ovaj klub. Unazad par dana u javnosti se govorilo da poznati  sportista iz Srpca napušta klub, što je na ovaj način i sam Grahovac potvrdio.

“Klub sam preuzeo 2019. godine u složenom i izazovnom vremenu jer sam to doživio kao moralnu obavezu prema klubu i našoj opštini. Uspjeli smo da se nosimo punih pet godina sa svim zahtjevima i obavezama koji su sastavni dio upravljanja jednim sportskim kolektivom. Pored ciljeva u rezultatskom smislu, da Sloga bude stabilan drugoligaš, uspjeli smo da neke ideje u smislu infrastrukture sprovedemo u djelo da bi omogućili našoj djeci bolje uslove za rad. Ovom prilikom želim da obavijestim naše ljude koji prate dešavanja u klubu, da poslije dugo razmišljanja i pomalo tužan, napuštam fudbalski klub Slogu”, napisao je Grahovac na svom fejsbuk profilu.

Branko Grahovac se dotakao i plana da se izgradi najmoderniji objekat u regiji.

“Imam pismeno obećanje da će do kraja juna 2024. god. biti uplaćeno 100.000 KM i u septembru mjesecu još 100.000 KM i sa tim novcem bi završili jedan od najmodernijih objekata u regiji. Tim ljudi s kojima sam započeo ovaj projekat, nastaviće u istom sastavu do završetka radova, jer smo tako i obećali.”

FK “Sloga” Srbac je sezonu 2023/24 završila na devetom mjestu sa ukupno 43 boda.

Izvor: Micro mreža