Folkloraši iz Kukulja gostuju na tradicionalnom koncertu KUD-a “Sveti Sava” iz Graca

Kulturno-umjetničko društvo “Đerdan” iz Kukulja nastupiće u subotu, 15. juna, na koncertu “Zaigraj-Zapjevaj” koga organizuje KUD “Sveti Sava” iz Graca.

Radojica Vidović, predsjednik KUD-a “Đerdan”, kaže da će nastupiti zajedno sa još desetak folklornih društava iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Italije i Austrije.

“Velika nam je čast što smo pozvani na ovaj koncert na kojem ćemo, pored KUD-a “Petar Kočić” iz Nove Topole, biti jedini predstavnici iz Republike Srpske. NJihova manifestacija ima dugu tradiciju, održava se već 28 godina i istinski su čuvari tradicije i običaja srpskog naroda. Biće priređen bogat program uz muziku uživo i nadamo se dobrom druženju”, rekao je Vidović.

On ističe da će i ove godine biti domaćini devetih po redu Ivanjdanskih folklornih susreta koji će se održati 6. jula, povodom seoske i hramovne slave, a u novembru će organizovati i osme dječije folklorne susrete.

“Na ovaj način mladima prenosimo naše kulturno nasljeđe i učimo ih pravim životnim vrijednostima”, rekao je Vidović, koji obavlja i dužnost poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske i predsjednika Savjeta mjesne zajednice Kukulje.