U dane vaskršnjih praznika pet lica prekršilo policijski čas

Komandir Policijske stanice Srbac Nebojša Novaković, u izjavi za Radio Srbac, pohvalio je gradjane srbačke opštine da su za vaskršnje praznike bili disciplinovani, da su se pridržavali propisanih mjera povodom pandemije virusa korona i dodao da su njihove patrole bile aktivne tokom svih prazničnih dana .

“Od početka vanrednih mjera sankcionisali smo 36 lica, koja su prekršila mjeru zabrane kretanja. Кretanje tokom policijskog časa je dozvoljeno samo onim licima koja imaju dozvolu od strane svojih poslodavaca ili MUP-a”, rekao je Novaković i dodao da je za vaskršnje praznike  pet lica sankcionisano zbog kretanja u vrijeme policijskog časa.

Područje opštine Srbac je pod video nadzorom koji aktivno koristi Policijska stanica Srbac za kontrolu kretanja svih lica, kaže komandir Novaković.

“Od 23.marta izdali smo 262 dozvole za kretanje. Mogu reći da tu nije bilo zloupotrebe, gradjani koji ih koriste zbog posla većinom se pridržavaju preporuka nadležnih institucija. Sad trenutno važi 117 dozvola, od čega  je do 65 godina starosti njih 59, a 58 dozvola koriste lica preko 65 godina života. Novaković i ovom prilikom apeluje na gradjane da izadju u susret penzionerima utorkom i petkom od 7  do 10 časova kada im je dozvoljeno kretanje i daju im prednost u trgovinama, bankama i apotekama .

Pripadnici Policijske stanice Srbac dobro su snabdjeveni zaštitnim maskama, rukavicama i vizirima za rad na terenu, a oprema im se redovno dostavlja iz MUP-a RS.

Ovih dana imali su nekoliko donacija zaštitnih maski ,kažeNovaković.

“Ovom prilikom želim da zahvalim firmi “Far star Ogis” iz Srpca i direktoru Aleksandru Milijaševiću, zatim Branku Grahovcu iz Srpca koji su policijskim službenicima u Srpcu donirali maske, kao i privredniku Ljubi Aničiću koji nas zove često i interesuje se treba li nam nešto od zaštitne opreme”, kaže komandir Nebojša Novaković.