Karatisti iz Nove Topole i Razboja osvojili 34 medalje u Prijedoru i Brodu


Nakon ljetne pauze nastavljena su takmičenja na karate turnirima i prvenstvima širom Srpske na kojem učestvuje i klub „Sensei karate do“ iz Nove Topole sa sekcijom iz Razboja koju čine mladi karatisti koji su proteklih godina uspješno nastupali za Klub borilačkih sportova „Staparski vitezovi“.
Prvi nastup imali su 25. septembra na turniru „Šodan kup“ u Prijedoru gdje su učestvovali sa 13 takmičara i ovojili 14 medalja. U konkurenciji 35 klubova zauzeli su osmo mjesto.
Zlato ekipno u katama osvojile su Dunja, Milana i Milica Kačavenda a zlato pojedinačno Milana i Milica Kačavenda u borbama i DŽejlan Mušić u katama. Srebro su osvojile Mikaela Kačavenda, Milica Kačavenda i Nudžejma Mušić u katama, te Dunja Kačavenda i Nudžejma Mušić u borbama. Dvije bronze u katama i borbama osvojio je Miloš Grahovac a po jednu Mikaela i Dunja Kačavenda u katama i borbama.
Proteklog vikenda je 14 takmičara iz Razboja i Nove Topole učestvovalo i na međunarodnom karate turniru „Sava open“ u Brodu u organizaciji Karate kluba „Polet“ gdje su osvojili 20 medalja.
Marko Drinić je osvojio dvije zlatne medalje u katama i borbama a po jedno zlato Mikaela Kačavenda (kate), Dunja Kačavenda (kate), Milica Kačavenda (borbe) i Aleksa Subotić (kate). Srebrne medalje osvojili su Ognjen Sanković, Anastasija Tadić, Milana Kačavenda i Anel Turanović u katama i Slaven Tadić, Milica Kačavenda i Nudžejma Mušić u borbama. Do bronze u pojedinačnoj kategoriji su stigli Anastasija Tadić, Zorana Blagić i Milana, Mikaela i Dunja Kačavenda u borbama i DŽejlan Mušić u katama, dok su ekipno bronzanu medalju osvojile i Dunja, Milana i Milica Kačavenda u katama.
Na turniru je učestvovalo 450 takmičara iz 35 klubova i pet država a u generalnom plasmanu „Sensei karate do“ zauzeo je treće mjesto.
Sa mladim karatistima iz Nove Topole i Razboja rade treneri Darko Kezija i Danijel Drinić.