Zahvaljujući pomoći UNDP, opštine Srbac i Mjesne zajednice Razboj Ljevčanski, Dragoljub Sivac dobio novi dom

Šest godina nakon što su mu katastrofalne poplave uništile porodičnu kuću u Razboju Ljevčanskom, Dragoljub Sivac iz ovog sela, konačno je dobio novi dom.

Naime, njemu je ključeve od novog doma,uručio predstavnik UNDP zajedno sa predstavnicima opštine Srbac i Mjesne zajednice Razboj Ljevčanski.

Stara kuća, poslije poplava, postala je potpuno neuslovna za stanovanje, zbog čega je Dragoljub sve ove godine živio u pomoćnom objektu koji je služio kao štala, gdje je adaptirao jednu prostoriju. Finansijsku pomoć za izgradnju novog objekta dobio je u okviru Programa za oporavak od poplava koji realizuje UNDP BiH. Izgradnja nove kuće započela je u januaru rekao je predstavnik Mjesne zajednice Razboj Ljevčanski Jordan Kuvalja.

,,Moram da izrazim zadovoljstvo jer smo ovim humanim projektom obezbjedili krov nad glavom i koliko toliko uljepšali život našem Dragoljubu. Ovo je jedini projekat na području opštine Srbac koji je realizovan kroz pomoć UNDP-a za izgradnju kuća na poplavom pogođenom području iz 2014. godine i poslednji koji će biti realizovan do kraja ove godine. Kuća je ukupne površine 39 metara kvadratnih. UNDP je obezbjedio 36 000 KM , opština Srbac svu neophodnu infrastrukturu i priključke a Mjesna zajednica plac. Hvala svima koji su pomogli izgradnju ovog objekta” , kaže Jordan Kuvalja.

Građevinske radove je izvodila firma “Promaks” iz Modriče. Dragoljub živi sam i nema najbližih srodnika. Nije korisnik socijalne pomoći, a do realizacije ovog projekta nije imao čak ni ličnu kartu.

Kuća za Dragoljuba Sivca nalaziće se pored kuće demobilisanog borca Zorana Crnomarkovića, kojem je nedavno izgrađen novi dom uz pomoć Fonda solidarnosti Boračke organizacije Srbac.