Оd 8. do 11.septembra obilježavanje stradanja Srpčana na ozrensko-vozućkom ratištuU zgradi Opštinske uprave održana je sjednica Odbora za njegovanje tradicija oslobodilačkih ratova na kojoj su utvrđene aktivnosti na obilježavanju 28. godišnjice stradanja Srpčana na ozrensko-vozućkom ratištu.

Sjednicu je vodio predsjednik odbora Duško Mitrić a dogovoreno je da obilježavanje počne 8. septembra paljenjem svijeća na spomen kosturnici na gradskom groblju, spomen sobi i centralnom spomen obilježju u Srpcu gdje će biti služen parastos za poginule i nestale borce Vojske Republike Srpske.

Istog dana planirano je održavanje večeri posvećene stradanju Srpčana na ozrensko-vozućkom ratištu.

Odlazak u mjesto Stog (opština Vozuća) organizovaće se 10. septembra kada će određen broj Srpčana uzeti učešće u maršu Stazom egzodusa, na ruti Tumare-Stog, i parastosu za sve poginule i nestale borce Vojske Republike Srpske koji će biti služen u porti crkve „Sveti Đorđe“ u Stogu.

Obilježavanje Dana sjećanja se završava 11. septembra parastosom u Кobašu koji će biti služen za poginule i nestale borce Vojske Republike Srpske sa područja Mjesne zajednice Кobaš.

Donesen je i zaključak da se u sedmici obilježvanja Dana sjećanja, od 4. do 8. septembra, u svim osnovnim školama i srednjoj školi na području opštine Srbac održi istorijski čas na temu Odbrambeno-otadžbinskog rata i stradanja Srpčana na ozrensko-vozućkom ratištu.

Detaljnije o programu ove manifestacije javnost će biti blagovremeno obaviještena.