Završeno takmičenje u Opštinskoj fudbalskoj ligi

Utakmicama 14. kola proteklog vikenda je završena prvenstvena sezona 2020/21. u Opštinskoj fudbalskoj ligi Laktaši-Srbac-Prnjavor.
Šampionsku titulu osvojio je Borac iz Maglajana koji će se od naredne sezone takmičiti u višem rangu, Područnoj ligi Gradiška.

Borac je u prva četiri kola zabilježio čak tri poraza i nije se očekivalo da će se boriti za vrh tabele, ali je do kraja prvenstva uspio nanizati sve pobjede, dok je posljedni poraz doživio još 27. septembra prošle godine.


Među klubovima iz srbačke opštine najbolji plasman ostvarila je Mladost iz Bajinaca koja je zauzela drugo mjesto sa omjerom od devet pobjeda i pet poraza, osvojivši 27 bodova, odnosno šest bodova zaostatka u odnosu na prvaka. Bajinčani su pet kola prije kraja bili izjednačeni na tabeli sa novim prvacima, ali su u 10. kolu poraženi od Milana iz Кosjerova na domaćem terenu (3:4) a tri kola prije kraja i od Bratstva iz Poveliča (1:4) čime su izgubili šansu da se bore za titulu.
Treće mjesto je pripalo Bratstvu sa o

stvarenih šest pobjeda i po četiri remija i poraza, što je bilo dovoljno za 22 boda. Četvrti je Vrbas iz Prijebljega sa bodom manje, OFК Nožičko na šestom mjestu sa 17 bodova a na posljednjem mjestu Polet iz Malih Sitneša koji je u 14 odigranih utakmica zabilježio svega tri pobjede, uz jedan remi i deset poraza.


U ligi su se još takmičili Milan iz Кosjerova koji je peti i Budućnost iz Donjih Galjipovaca na sedmom mjestu.


Dosta problema većini ekipa pričinjavala je pandemija virusa korona zbog kojih je bilo poteškoća u odigravanju utakmica a pojedini igrači koji su bili u izolaciji nisu imali pravo nastupa, što je uticalo na ostvarene rezultate.
Šampionsku titulu prošle sezone osvojio je Borac iz Šibovske koji je u ovoj sezoni zauzeo pretposljednje mjesto u Ligi za opstanak Područne lige Gradiška.