Uručena priznanja najaktavnijim članovima Narodne biblioteke Srbac

U organizaciji Narodne biblioteke Srbac, sinoć je organizovan prijem za najaktivnije članove ove ustanove u 2022.godini, na kojem su im uručena priznanja.

Mali znak pažnje dodijeljen je u više kategorija. Najmlađi čitalac ove godine je Sergej Božić, učenik prvog razreda Osnovne škole ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac. U kategoriji učenika od 1. do 5. razreda priznanje je pripalo sestrama Verici i Ljubici Soknić, dok je u uzrastu od 6. do 9. razreda najaktivniji čitalac Luka Bajić. Među srednjoškolcima, najviše je čitao Milorad Tubić.  U 2022. godini, najviše je čitala porodica Ranka Tatića, a među penzionerima se istakla Jasna Gašić.

Direktor biblioteka Branko Savanović kaže da je ovo prilika da se iskažu poštovanje i pažnja prema najaktivnijim čitaocima, čime bi se možda i drugi podstakli da više čitaju, posebno mlađe generacije. Savanović kaže da je ovaj prijem organizovan i prethodnih godina, ali da je prekinut zbog pandemije virusa korona. Nakon što je situacija s tim stabilozovana, ponovo su nastavili, kaže Savanović i upućuje čestitku svim građanima opštine Srbac i članovima Narodne biblioteke

,,Zadovoljstvo nam je što smo ponovo imali mogućnost da svojim navjernijm posjetiocima uručimo priznanja i želimo da ovo postane tradicija. Iako su ljudi mnogo posvećivali nekim drugim stvarima, čini mi se da knjiga ponovo zauzima mjesto koje joj pripada i to me zaista raduje. S obzirom da su u toku radovi na sanaciji biblioteke, u narednom periodu nećemo biti u  mogućnosti da radimo, ali ćemo zato, po završetku radova, čitaocima ponuditi bolje uslove i ljepši ambijent“, rekao je Savanović.

Penzionerka Jasna Gašić kaže da je dugi niz godina član biblioteke i da je raduje priznanje koje je dobila. Sugrađanima poručuje da čitaju jer, kako kaže, knjiga je čovjeku najbolji prijatelj.