UG ,,C.E.Z.A.R.“ dobilo vrijednu donaciju od PMF-a Banja Luka

Udruženje građana „C.E.Z.A.R.“ iz Srpca dobilo je ovih dana vrijedne poklone od Prirodno–matematičkog fakulteta Univerziteta u Banja Luci koji su namijenjeni za novu aktivnost ovog Udruženja – „Malac hemičarac“.

Radi se o laboratorijskom priboru i mikroskopu koji će biti od koristi za nove radionice Cezara koje imaju zadatak da pokrenu istraživački duh kod djece i odvedu ih u svijet nauke.

Izvršni direktor Udruženja Tanja Šnjegota, uputila je veliku zahvalnost PMF-u koji je prepoznao njihov rad, kao i značaj održavanja ovakvih aktivnosti.

“Ovaj poklon nam mnogo znači, budući da sada imamo mogućnost da opremimo malu laboratoriju za naše članove i tako ih upoznamo ne samo sa svijetom hemije, nego i sa svim drugim prirodnim naukama. Značajno je i to što polaznici ovih radionica uče i mnoge praktične stvari, koje će im značiti u budućnosti, a nadamo se i da ćemo ih zainteresovati za samostalno bavljenje naukom”, rekla je Šnjegota.

„Malac hemičarac“ je aktivnost koje je pokrenuta početkom oktobra u srbačkom udruženju, a sa polaznicima radi magistar farmacije Valentina Ugren. Već je formirana grupa polaznika koji pohađaju ovu aktivnost, ali još uvijek se vrši upis novih članova, različitog uzrasta.