U Srpcu počela ,,Dječija nedjelja“

Srbac je ovog ponedjeljka prepun radosti,vesele graje i šarenila, jer je danas počela manifestacija Dječije nedjelja“, koja se ove godine realizuje pod sloganom ,,Moja sedmica, moja godina“, a aktivnosti i brojni sadržaji će se odvijati do nedjelje, 13.oktobra.
Danas, prvog dana, mališani Dječijeg vrtića ,,Naša radost“ Srbac posjetli su zgradu Opštine, gdje su ih dočekali zamjenik načelnika Dragan Mikić i načelnik Odjeljenja za opštu upravu Duško Mitrić. Polaznici vrtića su se upoznali sa radom šalter sale i opštinskih odjeljenja, a nakon toga, ispred Opštine im se obratio načelnik Mlađan Dragosavljević, istakavši da mu je zadovoljstvo što ima priliku da pozdravi najmlađe građane opštine Srbac, koji su svijetla budućnost naše lokalne zajednice.
Načelnik je potom predstavniku vrtića Sergeju Kaurinu, polazniku starije vaspitne grupe, simbolično uručio ključ opštine.
U recitatorskom dijelu programa, učestvovali su polaznici starijih i srednje vaspitne grupe, dok su polaznici mješovite i mlađe crtali kredom u boji i na taj način uzeli učešće u ovoj manifestaciji. Čast da stihovima otvori Dječiju nedjelju, pripala je Lani Dabić.
U nastavku programa , djeca su recitovala stihove koje su pripremili sa svojim vaspitačicama, a potom su nastavili druženje na gradskom trgu, gdje su izložili svoje parole i crtali kredama u boji.
Početak Dječije nedjelje obilježili su i učenici OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj“ Srbac, koji su noseći, balone, ukrasne trake, ukrašene kišobrane, prošetali ulicama grada.
Sutra, drugog dana manifestacije, polaznici vrtića će posjetiti Crveni krst, a omladinci Crvenog krsta će na platou ispred zgrade Opštine izvesti pokaznu vježbu pružanja prve pomoći. Sutra će učešće uzeti i Škola sporta ,,Panda“, kao i Udruženje građana ,,C.E.Z.A.R.“. Srbački osnovci sutra će ispred škole postaviti izložbu učeničkih radova.
Nosilac aktivnosti obilježavanja Dječije nedjelje je upravo srbački vrtić,u saradnji sa osnovnim školama, Crvenim krstom, Centrom za socijalni rad, Centrom srednjih škola, Centrom za kulturu i sport Srbac, Udruženjem roditelja i djece sa posebnim potrebama ,,Izvor“ i Policijskom stanicom.
Pokrovitelj manifestacije je Opština Srbac.