U Korovima služen pomen parastos za poginule borce VRS iz ovog sela

smart

Pomen parastos počeo je minutom ćutanja i na taj način odano je dužno poštovanje svim poginulim i umrlim borcima Vojske Republike Srpske.

Pomen parastos je način na koji Boračka organizacijaSrbac odaje zahvalnost našim poginulim borcima koji su u temelje RS i za slobodu svih njenih građana dali ono najdragocjenije , svoje živote.

Danas smo se podsjetili na 6 poginulih boraca VRS iz sela Korovi i to Cvijetina Petkovića,  Zorana Strinić, Nenada Veselinovića, Svete Markovića, Save Drinića  i Milomira Malića.

Cvijeće i vijence na spomen obilježje pored članova poginuli boraca položile su i delegacije Boračke organizacije opštine Srbac na čelu sa predsjednikom Goranom Plotanom, opštine Srbac na čelu sa predsjednikom SO Milošem Budićem, zatim delegacije Mjesne Boračke organizacije Korovi i Mjesne zajednice Korovi, delegacija Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila opštine Srbac na čelu sa Dragutinom Stanojevićem i delegacija Mjesne Boračke organizacije Nova Ves.

Pomen parastos služio je sveštenik Slaviša Topić.

Nakon toga svi prisutni uputili su se na mjesno groblje u Korovima gdje je sveštenik Topić osveštao novi spomenik za umrlog borca VRS Dragana Dragosavljevića, kojeg je postavila Boračka organizacija Srbac iz sredstava Fonda solidarnosti.

Na današnji dan , 31.jula. 1992.  godine na Bijelom brdu  svoje živote za RS dali su Cvijetin Petković koji je imao 19. godina i Zoran Strinić koji je imao 20. godina. Prisutni mještani i delegacije su danas upalili svijeće i položile cvijeće i na njihova grobna mjesta.

Organizatori današnjeg skupa bili su Boračka organizacija opštine Srbac i Mjesna boračka organizacija Korovi.