Tri nova slučaja virusa korona u Srpcu,jedno lice preminulo

U proteklih 48 časova na području srbačke opštine registrovana su tri nova slučaja virusa korona, a zabilježen je i jedan smrtni slučaj, saopšteno je iz higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Srbac. Od toga su dva slučaja evidentirana tokom današnjeg dana a radi se o ženskoj osobi mlađe životne dobi koja ima blaže simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji, te muškarcu srednje životne dobi koji je zbog težih simptoma smješten na bolničko liječenje.Juče je registrovan još jedan slučaj a u pitanju je mškarac srednje životne dobi koji je takođe hospitalizovan zbog izraženih simptoma.

U posljednja 24 časa zabilježen je i jedan smrtni slučaj a radi se o muškarcu srednje životne dobi iz Srpca koji se proteklih dana nalazio na bolničkom liječenju gdje je i preminuo od posljedica novog virusa.

Na području srbačke opštine se 57 osoba trenutno nalazi u kućnoj izolaciji od čega je 22 aktivno pozitivno na virus korona. Od početka pandemije zaražena je 621 osoba iz naše opštine, od čega se oporavilo 573 a preminulo je 26 osoba.

Prva grupa zdravstvenih radnika Doma zdravlja Srbac putuje sutra u Srbiju gdje će u sklopu dogovora koji su postigli Ministarstvo zdravlja RS i Vlada Srbije o vakcinisanju zaposlenih u javnom zdravstvenom sektoru RS primiti prve vakcine protiv virusa korona.

U Republici Srpskoj je u posljednja 24 časa testirano 575 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 112 osoba.Radi se o 51 muških i 61 ženskih osoba, od kojih su 10 mlađe, 65 srednje i 37 osoba starije životne dobi.Prema mjestu prebivališta, 30 osoba je iz Banjaluke, devet iz Pala, sedam iz Sokoca, šest iz Doboja, pet iz Bijeljine, po četiri iz Broda, Gradiške, Кozarske Dubice, Laktaša i Prijedora, po tri iz Višegrada, Zvornika i Istočnog Novog Sarajeva, po dvije iz Berkovića, Bratunca, Gacka, Dervente, Istočne Ilidže, Modriče, Nevesinja, Srpca i Han Pijeska i po jedna iz Vlasenice, Lopara, Milića, Osmaka, Prnjavora, Foče, Čelinca i Šekovića. Prijavljeno je sedam smrtnih slučajeva a radi se o osobama srednje i starije životne dobi iz Banjaluke (dvije osobe), Dervente, Srpca, Istočne Ilidže, Istočnog Novog Sarajeva i Pala.Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 41.827 slučajeva virusa korona, a preminula je ukupno 2.178 osoba kod koje je potvrđen test na virus korona.U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavilo 31.307 osoba, a testirano je ukupno 193.295 osoba.