Tea, Stefan i David ponovo pjevaju za Izvor i oboljelu djecu

Nakon što su prije godinu ispunili srbački Dom kulture do posljednjeg mjesta, muzički sastav “Tea Mikić & Brothers” održaće na istom mjestu 1. februara u 18.30 časova drugi humanitarni koncert pod nazivom “Ostala je pjesma moja”.

Sastav čine Tea Mikić i njena braća Stefan i David, koji će ponovo pjevati u čast svom preminulom ocu, muzičaru Miodragu Mikiću-Mikiju, a prikupljena sredstva od prodaje ulaznica po cijeni od tri marke doniraće licima sa posebnim potrebama iz udruženja “Izvor” i oboljeloj djeci u Srpcu.

Tridesetogodišnja Tea, koja je završila muzičku akademiju u Feldkiru, a džez akademiju u švajcarskom Sent Galenu, kaže da je emotivno doživjela prošlogodišnji nastup, kada su pjevali pred više od 500 ljudi, što ih je podstaklo da svojim Srpčanima prirede još jedno nezaboravno veče.

„Bili smo veoma dirnuti velikim odzivom publike, koja je s jedne strane pokazala da cijeni ono što je naš otac uradio tokom svog života, a s druge strane iskazala humanost prema djeci sa zdravstvenim poteškoćama. Iskreno se nadam da će ovi naši koncerti prerasti u tradiciju“, rekla je Tea.

Na repertoaru će se i ove godine naći stare narodne pjesme i sevdalinke, koje će ovaj muzički trio predstaviti publici u potpuno novom izdanju, uz magičnu kombinaciju Teinog vokala i muzičku pratnju Stefana i Davida na harmonici i klaviru.

„Naš otac je muzici posvetio cijeli svoj život i to Srpčani dobro znaju, jer ih je godinama uveseljavao na raznim nastupima i slavljima. Uz to je bio izvanredan predavač i od njega smo mnogo naučili. Usmjerio je mene i Davida da se takođe upišemo na muzičke akademije i danas sam poput svog oca profesor klavira u muzičkim školama“, kaže Stefan.

Miodrag Mikić-Miki preminuo je 2. februara 2018. godine u 55. godini. Više od tri decenije bio je profesor muzike i muzičke teorije u Austriji, a svirao je sa brojnim bendovima širom bivše Jugoslavije i Austrije.

Pomoć u organizaciji koncerta pružiće Opština Srbac i Centar za kulturu i sport.