Sveštenik Aleksandar Kusturić:Ovo su dani praštanja i pokajanja. U emisiji Gost programa Radio Srpca govorimo o Vaskrsu

Srpska pravoslavna crkva obilježava danas Veliki petak – dan kada je Isus Hristos stradao na krstu – najtužniji dan u godini, a u nedelju, 2.maja pravoslavni vjernici će proslaviti najveći hrišćanski praznik Vaskrs, kojim se obilježava dan kada je Isus Hristos vaskrsao iz mrtvih. Bez Vaskrsa hrišćansko vjerovanje ne bi imalo nikavog smisla. Vaskrs je praznik pobjede života nad smrću, dobra nad zlom.
O značaju ovog praznika razgovarali smo u emisiji Gost programa sa srbačkim sveštenikom Aleksandrom Kusturićem a emisiju možete poslušati sutra u programu Radio-Srpca od 10 časova na frekvenciji 93,2 MHz ili putem interneta radiosrbac.com.
“Ovo su dani praštanja kada bi svi trebalo da se potrude da oproste jedni drugima sve medjusobne grijehe i uvrede,jer kako nas uči hrišćanstvo ako oprostimo drugima i Hristos će oprostiti nama. Ljubav je ta koja ispunjava čovjeka,a pogotovo u ova teška vremena veoma je važno da imamo razumjevanja jedni za druge,za bližnje svoje ,da se strpimo da ova pandemija prodje,jer šta god da radimo bitno je strpljenje posebno sad kad smo ograničeni kretanjem,životom i radom.Apelujem na naše parohijane da poštuju mjere koje je propisao Republički štab i Institut za javno zdravstvo RS ,da čuvamo jedni druge,i da štitimo druge od sebe.Na kraju svima od srca želim srećne praznike Vaskrsenja Gospodnjeg ,da ih provedete u zdravlju porodičnoj sreći i miru.Hristos Vaskrse”rekao je u vaskršnjoj čestitki sveštenik Kusturić i dodao da je večernja služba sa iznošenjem plaštanice danas na Veliki petak od 16 časova u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg,a od 18 časova Opijelo Hristovo.
“Mi ćemo imati u nedelju 2.maja na Vaskrs vaskršnji Uranak i liturgiju sa početkom u 5 časova u hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Srpcu, u 9 časova liturgiju u starom hramu Pokrova Presvete Bogorodice,a onda imamo u 18 časova Večernju službu takodje u novom hramu Vaskrsenja Gospodnjeg u Srpcu,rekao je za Radio-Srbac,sveštenik Aleksandar Kusturić.