Sutra konstitutivna sjednica Skupštine opštine Srbac

Konstitutivna i prva redovna sjednica Skupštine opštine Srbac biće održana sutra, 29. decembra sa početkom od 10 časova u novoj sali SO-e Srbac.
Na dnevnom redu je 28 tačaka, među kojima izvještaj Centralne izborne komisije BiH o ovjeri mandata odbornicima u Skupštini opštine Srbac, izabranim na lokalnim izborima ove godine.
U planu je polaganje i potpisivanje svečane zakletve načelnika opštine i odbornika , kao i potpisivanje Izjave o prihvatanju i poštovanju Etičkog kodeksa,a dnevnim redom je planirano i saopštavanje imena i prezimena odbornika koji čine skupštinsku većinu, sa ovjerenim potpisima i formiranim Кlubovima odbornika.
Na sjednici će biti izabrana komisija za izbor i imenovanja, predsjednik i potpredsjednik i v.d.sekretara Skupštine , kao i zamjenik načelnika opštine i vršioci dužnosti načelnika 5 opštinskih odjeljenja,a biće izvršen i izbor radnih tijela.
U random dijelu sjednice biće razmatrana budžetska dokumenta i to Nacrt Odluke o usvajanju rebalansa budžeta opštine Srbac za 2020. godinu,Nacrt Odluke o izmjeni Odluke o izvršenju budžeta opštine Srbac za 2020. godinu,Nacrt Odluke o usvajanju osnova Ekonomske politike Opštine Srbac za 2021. godinu,Nacrt Odluke o usvajanju budžeta Opštine Srbac za 2021. godinu,i Nacrt Odluke o izvršenju budžeta Opštine Srbac za 2021. Godinu.
Od ostalih tačaka, tu su prijedlog Odluke o visini stope poreza na nepokretnosti na području opštine Srbac za 2021. godinu, prijedlog Programa rada JU Dječiji vrtić „Naša radost“ Srbac za 2020/2021. godinu i prijedlog Odluke o ekonomskoj cijeni usluge u JU Dječiji vrtić „Naša radost“ Srbac za 2021. godinu.
Na dnevnom redu je i prijedlog Odluke o stipendiranju studenata u školskoj 2020/2021. godini, prijedlog Odluke o donošenju Plana parcelacije u Кukuljama i prijedlog Odluke o imenovanju doktora medicine-mrtvozornika na području opštine Srbac u 2021. godini.
Biće razmatran i prijedlog Odluke o odobravanju isplate novčanih sredstava za podsticanje razvoja poljoprivrede u 2020. godini na području opštine Srbac i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Ugovor o dodjeli sredstava u sklopu Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj 2020/2021. godini
Među predloženim tačkama je i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Sporazum o finansiranju projekta donatorskim sredstvima u okviru mehanizma saradnje po Sporazumu o uspostavljanju specijalnih paralelnih odnosa između Republike Srbije i Republike Srpske, kao i prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Sporazum po Odluci o raspođeli sredstava po osnovu odluke Vlade Republike Srpske

Radio Srbac će direktno prenositi sjednicu Skupštine od 10 časova.