Stonoteniski klub Srbac osvojio titulu i plasman u Premijer ligu BiH

Stonoteniski klub Srbac novi je učesnik Premijer lige BiH. Proteklog vikenda u sportskoj dvorani “Starčevica” u Banjaluci odigran je četvrti turnus prve lige Srpske, gdje je naš klub slavio u tri susreta, protiv ekipe Spin iz Modriče, sastava Sokol iz Brčkog i tima Kotor Varoš iz istoimene opštine.

Sva tri meča Srbac je ostvario u svoju korist maksimalnim rezultatom 3:0.

“Osvojeno prvenstvo Republike Srpske proteklo je uz našu borbu sa direktnim konkurentima, ekipom Radnika iz Bijeljine, od koje smo jesenas i doživjeli jedini poraz u ligi. Naš klub postoji četiri godine i najmlađi smo klub u BiH. U Prvoj ligi Srpske smo drugu godinu i uspjeli smo je osvojiti. Osvajači smo trećeg mjesta u Kupu Republike Srpske. Klub veliku pažnju poklanja školi stonog tenisa koju pohađa oko 30 članova. U našim redovima je i juniorska viceprvakinja Srpske Marija Panić, koja nastupa za reprezentaciju Srpske u Kazanju, na igrama BRIKS-a. Za ovo kratko vrijeme osvajači smo medalja u raznim kategorijama u Srpskoj i BiH. Postali smo prepoznatljivi u BiH i regionu, kao respektabilan stonoteniski klub”, rekao je Mića Kurtović, predsjednik Stonoteniskog kluba Srbac.

Kurtović je istakao da sada predstoje pripreme za ulazak u Premijer ligu BiH, gdje igraju najbolji klubovi u zemlji i sam vrh stonog tenisa.

On je izrazio nadu da će njihov klub uspjeti dobiti finansijsku podršku nekog uspješnog privrednog kolektiva, vrijednog ovako velikog uspjeha, pri čemu bi se, kako je naveo, našao obostran interes.