Stigle nove donacije maski od srbačkih firmi, pomoć pružili Dević tekstil, Lenateks i Best Teks

Srbačke firme koje se bave proizvodnjom tekstila sve više pružaju solidarnost u ovim teškim trenucima kada je naše krajeve, ali i ostatak planete, zadesila pandemija virusa korona.

Danas je u prostorije Opštinske uprave stigla zaštitna oprema u vidu 500 maski koju je donirala firma “Dević tekstil” a stigla je i isporuka u vidu 80 maski od firme “Lenateks”. Trideset maski danas je isporučila i firma “Best Teks” koja će u narednim danima uputiti još jednu sličnu donaciju.

Maske su namijenjene za radnike Opštinske uprave, javnih preduzeća i ustanova, volontere i za potrebe karantina koji je predviđen u Bardači, u slučaju da se ukaže potreba za smještajem lica koja prekrše mjere kućne izolacije. U skladu sa aktuelnom situacijom, maske će po potrebi biti uručene i drugim subjektima.

Vrijednu donaciju u vidu 20 hiljada maski prethodnih dana uputila je i firma FarStar Medikal Ogis iz Donje Lepenice dok je firma NB-EKO iz Srpca poklonila sredstva za dezinfekciju i zaštitne rukavice u vrijednosti od preko hiljadu KM.

Doprinos prevenciji širenja virusa korona dale su i članice Udruženja žena Srbac koje su sašile 30 medicinskih kapa i poklonile ih radnicima Doma zdravlja Srbac.