Srpčanka Lenka Kasagić spremna za nove plesne izazove

Mlada plesačica Lenka Кasagić iz Srpca koja se proteklih godina okitila brojnim priznanjima na domaćim i međunarodnim takmičenjima, na putu je da ostvari nove uspjehe.

Ova talentovana djevojka je već sedam mjeseci članica Plesnog kluba „City Jazz“ iz Banjaluke gdje pohađa sekciju savremenog baleta i vježba sa njenom takmičarskom grupom.

Lenka je prethodno trenirala u Plesnom klubu „Dance Step“ iz Gradiške gdje je zbog pandemije virusa korona imala jednogodišnju pauzu. Popuštanjem epidemioloških mjera stvorila se mogućnost za nastavkom takmičenja, što se poklopilo sa Lenkinim željama da usavrši svoje vještine i napravi iskorak u plesnoj karijeri, a poznati banjalučki klub, koji djeluje uspješno već dugi niz godina, prava je prilika za to.

„Sviđa mi se način rada u klubu City Jazz, jer pored treninga koji se održavaju tri puta sedmično, učimo i teoriju za tehniku baleta. Za svaki plesni korak postoje i odgovarajući nazivi na francuskom jeziku“, kaže Lenka.

U petak 18. juna u banjalučkom klubu je održan završni koncert za ovu plesnu sezonu, na kojem su predstavljene brojne koreografije članica kluba raznih uzrasta, među kojima je bila i mlada Srpčanka, a dan kasnije je održano polaganje teorijskog dijela koje su sve polaznice uspješno položile.

„Sada se pripremamo za državno prvenstvo BiH koje će se održati 4. jula na Palama. Na ovo takmičenje klub putuje sa mnogo koreografija, a moja grupa će se predstaviti sa koreografijom Lovely“, kaže Lenka.

Ona upućuje zahvalnost Udruženju građana „C.E.Z.A.R.“ i izvršnom direktoru Tanji Šnjegoti koji su joj dali priliku da vodi časove zumbe, a ovu aktivnost pohađa grupa djevojaka i žena iz Srpca.