Srbački maturanti uz harmonikaše obilježili završetak školovanja

Gradske ulice u Srpcu danas su odjekivale pjesmom 60. generacije maturanata Centra srednjih škola „Petar Kočić“ koji su proslavili završetak školovanja.

Slavlje je započelo u holu škole, uz zvuke harmonikaša i narodno kolo, nakon čega su sa zastavama u rukama prošetali gradom, uz pratnju pripadnika Policijske stanice Srbac koji su bili zaduženi za bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Ove godine je školovanje završilo 98 maturanata koji su bili raspoređeni u pet odjeljenja i to tri četvorogodišnje škole, gimnazija, tehničari CNC tehnologija, ekonomski i bankarski tehničari i dvije trogodišnje škole frizeri i bravari/zavarivači.

Oni će se ponovo okupiti u petak 24. maja kada će biti organizovano matursko veče a svečani defile predviđen je na gradskom trgu u Srpcu u 18 časova. U slučaju lošeg vremena defile će biti održan u Sportskoj dvorani “9. januar”.

“Polaganje maturskih i završnih ispita planirano je od 3. do 7. juna a svečana dodjela diploma održaće se 19. juna u holu škole kada će biti proglašen učenik generacije i dodijeljena druga priznanja”, rekao je direktor Milenko Živanić.