Šesnaesti slet okupio oko 180 planinara na Motajici

Juče je na Motajici uspješno održan šesnaesti tradicionalni slet planinara u povodu 16. godina postojanja i rada Planinarskog društva” Videta”Srbac.Ova akcija je uvrštena u kalendar akcija Planinarskog saveza Republike Srpske.

Okupljanje svih učesnika bilo je ispred spomenika u čast Majki gdje ih je domaćin srdačno dočekao uz osvježavajuće napitke.

“Planinari su se okupili oko 7.30 h ispred spomenika u čast Majki u manastirskom kompleksu Osovica,popili kafu i čaj i u 8 časova po planu akcije krenuli rutom dugom 16 kilometara Steljac-Oštraja-Lipaja-Avramovac.Uprkos visokoj temperaturi svi učesnici bezbjedno su stigli na cilj oko 15 časova.Za sve učesnike pripremili smo planinarski ručak, osvježenje i zahvalnice,a druženje planinara je završeno uz muziku uživo.Zadovoljni gosti puni lijepih utisaka uputili su se svojim kućama oko 20 časova ”, izjavila je sekretar društva Vera Babić.

“Zahvaljujemo se svim učesnicima na dolasku i podršci.Takodje zahvaljujemo se Davidu i Slobodanu Vučiću na tehničkoj pomoći i Radio Srpcu na informisanju.Učešće je na sletu uzelo oko 180 planinara i ljubitelja prirode iz Srbije,Hrvatske,Federacije BiH i Republike Strpske”, kaže Babić.

“Odazvali su nam se planinari iz planinarskih društava :Paok i Manjača iz Banjaluke,Konjuh Tuzla,Poštar Telekom Banja Luka,Krug Beograd ,Motajica Srbac,HPD Dilj Gora Slavonski Brod ,HPD Sokolovac Slavonska Pozega,HPD Gojzerica Slavonska Pozega,HPD Vidim Kutjevo,HPD Malisčak Velika ,PD Korak Više Prnjavor, PD LIPA Odžak,RG Originali Derventa,PD Abonos BanjaLuka,PD Busija Glamoč ,PD Kesten Derventa,Udruzenje pčelara Košnica Srbac,PD Vučjak Brod ,Gorska služba spašavanja Srbac i ostali ljubitelji prirode”, rekla je Babić.