Servisne informacija

Službenici srbačke Policijske stanice uhapsili su muškarca iz Srpca čiji su inicijali A.U. zbog sumnje da je pucao iz automatske puške i počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.
Iz Policijske uprave Gradiška saopšteno je da je sinoć u Kukuljama, muškarac ispalio više hitaca iz vatrenog oružja.

“Policijski službenici su identifikovali, a zatim uhapsili A.U. i od njega oduzeli pušku i municiju koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku”, navedeno je u saopštenju.
Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka obaviješten je o ovom slučaju nakon čega je naredio da uhapšeni poslije ispitivanja bude pušten na slobodu, a da protiv njega bude dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijskoj stanici Srbac juče je prijavljeno krivično djelo Nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici  do kog je došlo na području opštine Srbac. Izvršilac nasilja je zatečen da u vidno alkoholisanom stanju, na lokalnom putu,  upravlja putničkim automobilom, te je lišen slobode i priveden u prostorije Policijske stanice Srbac. Za učinjeno krivično djelo slijedi pokretanje krivičnog postupka, a za učinjeni prekršaj licu je uručen prekršajni nalog.

Na području opštine Srbac jedno lice juče je prijavilo uznemiravanje  i vrijeđanje puten aplikacije Viber od strane drugog lica. Slijedi dalji rad i preduzimanje mjera i radnji od strane policijskih službenika, te dostavljanje izvještaja Okružnom javnom tužilaštvu na tužilačku odluku.