Sanacioni radovi na objektima Centra za kulturu i sport Srbac

Javna ustanova “Centar za kulturu i sport“ Srbac u protekla dva mjeseca, zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona,  nije prekidala rad, već su korigovali radno vrijeme od 8 do 12 časova, a vrijeme vanredne situacije iskoristili su za sanacione radove u Sportskoj dvorani “9.januar“ u Srpcu.

Po rječima direktorice ustanove Sanje Jejinić, sanirani su toaleti i prostorija sa tuš-kabinama, odnosno svlačionice gdje je sanirano  svih 26 tuš-kabina u dvorani .

„U funkciju su  stavljeni toaleti u restoranu Sportske dvorane koji godinama nisu radili gdje smo obnovili dotrajale vodokotliće, bojlere i sanitariju. Trenutno se radi na sanaciji i rekonstrukciji  vodovodnih instalacija na i oko objekta Doma kulture, a radove izvodi srbački Vodovod. Vrijednost projekta je oko 34.000 maraka.  Finansijska sredstva je obezbjedila Opštinska uprava Srbac  i ovim putem želim da im zahvalim, jer su prepoznali ovaj dugogodišnji problem koji ustanova nije bila u mogućnosti da riješi sama“, kaže direktorica Jejinić i dodaje da se završetak radova  očekuju krajem juna, kada će biti i normalizovanio snabdijevanje vodom Doma kulture .

U narednom periodu planiraju izvršiti molerske radove  i tako spremno dočekati  novu sezonu u septembru, jer se u Centru za kulturu i sport nadaju da će od septembra biti u mogućnosti da na adekvatan način organizuju  kulturne i sportske manifestacije i da će  se sveukupna  situacija prouzrokovana virusom korona do tada staviti pod kontrolu.

Uprkos trenutnoj situaciji  postoji mogućnost da organizuju ovogodišnji, 37.po redu, saziv LEK ,,Bardača-Srbac“ , ali na nešto dručačiji način o čemu će odlučiti UO preduzeća i Umjetnički savjet Kolonije.

„Ovogodišnja Kolonija  je trebalo da se održi na prostoru lokaliteta Bardača od  27.6 do 5.7.2020 godine, ali ćemo  za desetak dana odlučiti da li će doći do pomjeranja termina, jer nam je prvenstveno bitna zdravstvena bezbijednost svih učesnika. Postoji mogućnost da koloniju organizujemo u avgustu, ali ćemo svakako pratiti situaciju i ono što je sigurno je da ćemo iznaći način da održimo Koloniju  i da se prilagodimo  novim uslovima rada, a postoji ideja da slikari slikaju od kuće.

Tema tradicionalnog Okruglog stola kolonije bi bila “Upravljanje otpadom, ambalažom i ambalažnim otpadom“, a prigodna predavanja održaće članovi Centra za zaštitu životne sredine iz Banjaluke i drugi stručni predavači.