Raspust u Izvoru planiran za krečenje objekta i prvi kolketivni odlazak na more

Povodom ljetnjeg raspusta u radu, Udruženje roditelja i djece sa posebnim potrebama ,,Izvor“ Srbac juče je organizovalo ručak i druženje za svoje članove, stručne saradnike, donatore i goste koji su došli iz drugih gradova. Predsjednica Udruženja Mira Tatić kaže da je zadovoljna rezultatima rada od januara do kraja juna i dodaje da su realizovani svi planovi predviđeni programom rada.

,, Zadovoljni smo svim realizovanim aktivnostima u prvih šest mjeseci, a danas smo se ovdje okupili da na neki način zahvalimo našim saradnicima koji nas podržavaju na razne načine. U narednom periodu, odnosno u julu je planirano krečenje svih prostorija u Udruženju, nakon čega slijedi odlazak na more“, kaže Mira Tatić i ističe da je ovo prvo kolektivno ljetovanje članova izvora, a trajaće od od 30.jula do 7.avgusta. Ukupno će ići 27 roditelja i djece. Sredstva za boravak u Institutu Savo Milošević u Igalu su obezbijeđena putem donacija ove godine.

Na druženje u Izvor sa zadovoljstvom je došla Gospava Rađen Radić, sekretar Saveza ,,MeNeRaLi“ Banja Luka,koja ke istakla da Savez broji ukupno 29 Udruženja, ali da se rijetko sreće sloga, pozotivna energija i međusobna ljubav i poštovanje članova kao što je to slučaj Udruženjem u Srpcu.

,, Prije svega, čast mi je i zadovoljstvo što imam priliku da danas budem ovdje, okružena tolikom ljubavlju svih članova. Svaki put kada dolazim, radujem se, jer znam da ću odavde otići puna pozitivne energije i lijepih utisaka. Udruženje Izvor je jedno od reprezentativnih Udruženja unutar našeg Saveza, jer ovdje korisnici imaju sve-zbrinjavanje, brigu o korsnicima, ljubav, stručni kadar, podršku lokalne zajednice, medija, volontera, tako da s pravom mogu reći da Izvor može da bude primjer i model kako ovakva udruženja treba da budu i na koji način da budu korisni lokalnoj zajednici“, rekla je sekretar Saveza ,,MeNeRaLi“ i dodala da je skromnost još jedna odlika članova Udruženja.

,,Iako se u pozitivnom kontekstu pročulo za Izvor i van granica njihove opštine, oni su skromni i nenametljivi. Rade tiho, a primijetite ih samo po rezultatima, jer na ovaj način, kroz podršku roditeljima i djeci, pokazali su da su ovakva udruženje od velike koristi, a do rezultata koje ovog trenutke pominjemo dolazi se isključivo vrijednim radom i zalaganjem“, ističe Rađen Radić.

Slobodan Savić, zamjenik predsjednika Upravnog odbora Saveza ,,MeNeRaLi“ , došao je iz Modriče na druženje u Srbac. Kaže da je njegov dolazak izraz podrške radu Izvora, ali i da je došao zbog razmjene iskustava, koja su veoma važna za uspješan rad uduženja.

,,Prijatno sam iznenađen dočekom ovdje. Imao sam priliku da pogledam sve prostorije i zaista je sve na zavidnom nivou. Imaju odlične uslove za rad, međuljudski odnosi su odlični, što je velika prednost. Takođe, posjeta Izvoru poslužila je za ideje kako poboljšati uslove rada našeg Dnevnog centra za djecu sa poteškožama u razvoju. Nadam se da ćemo imati priliku da uzvratimo gostoprimstvo i da će naše druženje postati tradicija“, rekao je Savić.

Predsjednica Izvora Mira Tatić, zahvalila je gostima na dolasku, kao i svima onima koji im pomažu na razne načine.

,,Kada god imam priliku, iskoristim je da zahvalim svima koji nas podržavaju, jer je poznato da mi, bez obzira na našu želju da radimo, ne bismo mogli bez pomoći drugih“, rekla je predsjednica Udruženja.