Predsjednica Željka Cvijanović razgovarala sa rukovodstvom opštine Srbac. Podrška razvojnim projektima

Rukovodstvo opštine Srbac stvara bolje uslove za život građana ove lokalne zajednice zahvaljujući brojnim investicijama kojima je poboljšana putna komunikacija i rad predškolskih i školskih ustanova, uz jačanje privrednih kapaciteta i pronatalitetne politike.

Ovo je zaključak današnjeg sastanka rukovodstva Opštine Srbac sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović.Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednice koja je na ovaj način uveličala proslavu krsne slave i Dana opštine Srbac.

„Razgovarali smo o brojnim otvorenim pitanjima i zaključili da je realizovan niz značajnih projekata u proteklom periodu uz pomoć republičkih institucija. Predsjednica je podržala sve naše dosadašnje aktivnosti a naročito mjere podrške poboljšanju nataliteta i napore koje činimo na otvaranju što većeg broja radnih mjesta“, rekao je načelnik Dragosavljević.

Predsjednica Željka Cvijanović rekla je da će podrška republičkih institucija Srpcu biti nastavljena u narednom periodu.

„U zadnje vrijeme urađeno je dosta dobrih stvari u ovoj opštini, od poboljšanja saobraćajne infrastrukture, jačanja obaloutvrda, sanacije škola a uskoro i izgradnje novog vrtića. Opština Srbac planira graditi stanove za mlade bračne parove što je dobar način da se zadrže mladi, a time i ojača populaciona politika u Republici Srpskoj. Drago mi je što se redovno izdvajaju sredstva iz budžeta za isplatu stipendija i podršku višečlanim porodicama“, rekla je Cvijanović.

Tokom radne posjete Srpcu ona je danas posjetila devetočlanu porodicu Velibora i Senke Večernović iz Nožičkog i uručila im donaciju za dogradnju i proširenje kuće, a obišla je i Sajam ručnih radova i zimnice koji je organizovan na gradskom trgu u sklopu proslave krsne slave i Dana opštine Srbac.Današnjem sastanku u Srpcu prisustvovali su i ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović i direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Кojić.