Poziv lovcima da budu na usluzi starijim kolegama

Lovački savez Republike Srpske, kao najbrojnija nevladina organizacija u Republici, poziva sve svoje članice, odnosno lovce, da se dosljedno pridržavaju svih mjera za sprečavanje širenja virusa korona, propisanih od strane Republičkog štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj, kao i nadležnih opštinskih štabova i time daju svoj doprinos za prevazilaženje aktuelne situacije.

,,Pozivamo sve lovce da kao društveno odgovorni pojedinci, budu na usluzi starijim kolegama lovcima, ali i komšijama i ostalim sugrađanima, te im olakašaju prevazilaženje ove situacije”, stoji u saopštenju koje potpisuje predsjednik Lovačkog saveza Republike Srpske Savo Minić.

Lovački savez Republike Srpske, upozorava svoje članove da ne nasjedaju na razne dezinformacije koje se ovih dana mogu vidjeti na društvenim mrežama, a kojima se tvrdi da su u Lovačkom savezu i lovištima zaustavljene sve aktivnosti, te da se neće vršiti gazdovanje lovištima kao i korišćenje divljači u narednih nekoliko godine, zbog čega se pozivaju lovci na bojkot plaćanja članarina kao i izvršenje ostalih lovnih obaveza.

Naglašeno je da  se u okviru Lovačkog saveza RS obavljaju sve redovne aktivnosti bez odlaganja, u šta se mogu uvjeriti sve članice koje su ovih dana tražile i dobile uvjerenja o broju članova, kao i mišljenja na planirani obim korišćenja migratornih vrsta.

Napominjemo da je po instrukciji Republičkog štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj, od korisnika lovišta traženo da obustave svoje aktivnosti koje podrazumijevaju okupljanje većeg broja ljudi na jednom mjestu, a u koje spadaju organizovane akcije na smanjenju broja predatora u lovištu kao i grupno prebrojavanje divljači na oglednim plohama.

,,Apelujemo na korisnike lovišta, ali i na sve lovce da prate informacije i objave na web i Facebook stranici Lovačkog saveza Republike Srpske, te da ne nasjedaju na dezinformacije koje dolaze od strane neodgovornih pojedinaca na društvenim mrežama”,dodaje se u saopštenju.

Rukovodstvo Saveza naglašava da je  u stalnom kontaktu sa resornim ministarstvom, te će lovce o svim važnim informacijama, koje se vežu za oblast lovstva, pravovremeno izvještavati putem  pomenutih elektronskih servisa.