Ove godine 129 maturanata završava srednjoškolsko obrazovanje u Srpcu

U centru srednjih škola ,,Petar Kočić“ Srbac juče je završena nastava za 129 maturanta. Ovo je 56.generacija učenika koju ispraća srbački srednjoškolski centar.

,, Nastava je za maturante završena juče, 19.maja, a narednih dana čekaju ih obaveze oko polaganaja završnih ispita.  Do 28.maja, maturanti treba da elektronski dostave maturske radove mejl adrese svojih mentora, na osnovu čega će biti ispunjene prijave za polaganje samih ispta. Istog dana je prijavljivanje  popravnih ispita, ukoliko bude učenika sa nedovoljnom zaključnom ocjenom.  Pisanje pismenog rada iz srpskog jezika zakazano je za 1.jun u 14 časova. Radove će učenici slati mejlom na adresu škole, a rezultati će biti objavljeni 4.juna“, kaže direktor škole Milaneko Živanić i dodaje da će ove godine polaganje izbornog predmeta, takođe, biti pismenim putem i to 8.juna u 13 časova.  Dodjela diplome je planirana do 20.juna, ali je zbog epidemiološke situacije neizvijesno da li će postojati mogućnost za organizovanje svečanosti.

Zbog epidemije virusa korona, matuarnti ove godine neće proslaviti matursko veče

 Direktor Živanić za Radio Srbac kaže da je ove godine planiran upis 120 učenika u pet odjeljenja u školskoj 2020/2021. godini, a da osnovnu školu završava 145 učanika, te se u školi nadaju da će plan upisa biti ispunjen.