Omladinski stonoteniski klub Srbac i zvanično počeo sa radom

U sportskoj dvorani 9 januar u Srpcu sinoć je održani prvi trening Omladinskog stonoteniskog kluba Srbac čime je i praktično ozvaničen rad ovog najmlađeg sportskog kolektiva na području naše opštine.

Kako nam je rekao predsjednik kluba Mića Kurtović klub je osnovan 28 avgusta , a u registar sportskih klubova RS upisan je 21 oktobra ove godine

.,,Trenutno imamo 90 odraslih članova i 50 članova mlađih kategorija. Klub je prvenstveno osnovan radi rekreativnog bavljenja stonim tenisom ali uz pomoć Stonoteniskog saveza RS i klubova iz Banjaluke , prije svega stonoteniskog kluba Vrbas iz Banjaluke, planiramo da se od proljeća uključimo u takmičarski dio u Drugoj ligi RS gdje bi se takmičili sa ekipama kao što su Gradiška ,Prnjavor, Mrkonjić Grad. Jedan od prvih koraka upravo je gostovanje trenera i trojice igrača iz Stonoteniskog kluba Vrbas iz Banjaluke koji su našim članovima prezentovali kako izgleda jedan trening i donijeli na poklon rekete , dresove i trenerke za najmlađe članove kluba”, rekao je Mića Kurtović.

Jovica Šormaz trener stonoteniskog kluba Vrbas iz Banjaluke zajedno sa trojicom igrača ovog kluba koji se takmiči u Prvoj ligi RS,sinoć su srbačkim stonoteniserima prezentovali osnove stonog tenisa.

,,Cilj nam je da prenesemo svoje znanje na članove stonoteniskog kluba Srbac koji je tek osnovan, kako bi oni svoje znanje podigli na veći nivo , a samim tim i da se što prije uključe u takmičarski dio u Drugoj ligi RS. Prioritet je svakako da se što više mladih ljudi i djece uključi u rad i da se stvori kvantitet iz kojeg bi u budućnosti dobili i kvalitet. Za sve to potrebno je mnogo rada i truda uz stručnog trenera kojeg bi , ukoliko to Srbac želi, trebali dovesti u klub”, rekao je za Radio Srbac Jovica Šormaz.

Svi zainteresovani za stoni tenis mogu svako veče da se uključe u rad stonoteniskog kluba Srbac koji treninge obavlja u Sportskoj dvorani ,,9. januar” u Srpcu.