Održana Izborno-izvještajna skupština OFS Srbac. Novi predsjednik OFS Srbac Branko Grahovac

Juče je u novoj Sali SO Srbac održana Izborno-izvještajna skupština Opštinskog fudbalskog saveza Srbac na kojoj je izabran novi predsjednik Branko Grahovac. Za potpredsjednika je izabrana Jelena Školnik, a izabran je novi izvršni odbor i 7 delegata u Područni fudbalski savez Gradiška. Za izvršni odbor Područnog fudbalskog saveza Gradiška izabrani su Slavoljub Žujić i Branko Grahovac, a za predsjednika Područnog fudbalskog saveza Gradiška podržan je Miloš Brkić. Skupština je jednoglanos podržala Vicu Zeljkovića za predsjednika fudbalskog saveza Republike Srpske.Pored izbornih aktivnosti skupština je razmatrala  izvještaj o radu OFS Srbac za 2019. godinu koji je podnio dosadašnji predsjednik Slavoljub Žujić, kao i odluke o razrješenju lica za predstavljanje i zastupanje saveza i imenovanju novih, te dodijela priznanja.Nakon izbora, prisutnima se obratio novi predsjednik fudbalskog saveza, Branko Grahovac, izrazivši zahvalnost na činjenici da je većinom glasova imenovan za novog predsjednika.

„Radiću samo za interes fudbala, jer mi smo ovdje zbog fudbalera i fudbala, a nije fudbal ovdje zbog nas. Radićemo na poboljšanju uslova, pa ako je to po 5 lopti svakom klubu, nek bude po 5 lopti, ali ćemo raditi nešto da klubovi imaju koristi od ovog.“ Rekao je Grahovac.

Na jučerašnjoj sjednici, za najuspješniji klub u 2019. godini, u Područnom fudbalskom savezu Gradiška dodijeljeno je priznanje FK „Nožičko“, a načelniku opštine Srbac, Mlađanu Dragosavljeviću, dodijeljena je zahvalnica za nesebičan doprinos radu FK „Sloga“ Srbac.

Sekretar opštinskog fudbalskog saveza opštine Srbac, Slavko Vujić, izjavio je za Radio Srbac da je skupština bila uspješna i da su sve odluke i prijedlozi usvojeni jednoglasno.

„Od 19 kandidata prisutno je bilo 17, što je odličan odaziv. Sve smo uradili po Statutu opštinskog fudbalskog saveza. Imali smo danas goste iz fudbalskog saveza Republike Srpske, Zorana Vujata i Miloša Brkića i oni su potvrdili da je sve urađeno u skladu sa Statuom opštinskog fudbalskog saveza, tako da mogu reći da smo zadovoljni odrađenim poslom.“  Rekao je Slavko Vujić.