Održana 9. Srbačka džipijada

Proteklog vikenda u Srpcu u organizaciji Off roud kluba,, Žabac“ Srbac održana je tradicionalna 9. srbačka džipijada.

Ovo je ujedno bila i prva trka koja se bodovala za Off-roud Prvenstvo RS, prva trka Kupa RS u kategoriji ‘Quad’ a bila je i organizovana i trka za rekrativce. , Predsjednik skupštine kluba, Milorad Lepir kaže da je sve proteklo bez velikih problema.

,,Imali smo preko sedamdeset džipova sa preko 150 učesnika i takmičara koji su stigli iz Teslića, , Banjaluke , Šipova , Mrkonjić Grada .Svi su zadovoljni stazom koja bila , veoma zahtjevna i teška ali osim sitnih kvarova većih problema nije bilo”, rekao je Milorad Lepir.

Pobjedu u kategoriji ,,Soft 1” odnijeli su Ilija Jovišević I Petar Trkulja iz Auto moto kluba,, Pliva 4X4 Šipovo- Mrkonjić Grad”, u kategoriji ,,Soft 2” prvi su bili Aleksandar Malinović I Srđan Duvnjak a u kategoriji ,,Hard” najuspješniji su bili vozači iz Šipova Ljubiša Grahovac I Predrag Jovišević. Titulu pobjednika u trci za nagradu Srpca osvojili su Vaso Mihajlović u kategoriji ,,Hard”, Dušan Balaban u ,,Soft 2” i u kategoriji ,,Soft1” najbolji je bio Predrag Janjuš.

Kada se zbroje svi rezultati na džipijadi u Srpcu najuspješniji su bili članovi kluba Pliva 4×4 Šipovo- Mrkonjić Grad.

Of-roud sekcija Ronilačkog kluba “Žabac” koja trenutno broji oko 30 članova po svim ocjenama uspješno je organizovala prvu trku za Off-roud prvenstvo RS.