Objavljena preliminarna rang lista stipendista Opštine Srbac

Načelnik opštine Mlađan Dragosavljević objavio je juče preliminarnu rang listu stipendista opštine Srbac po kojoj je odobreno 86 stipendija za školsku 2019/20. godinu, u skladu sa sredstvima koja su planirana ovogodišnjim budžetom.

Od ovog broja, stipendije su odobrene za četiri studenta iz kategorije socijalnog statusa kojima je odobreno sedam mjesečnih stipendija u iznosu od 100 KM.

Odobrene su i stipendije za pet studenata koji se nalaze na master studijama po Bolonjskom sistemu školovanja i postdiplomskim studijama po dosadašnjem sistemu školovanja. NJima će jednokratno biti isplaćeno 700 KM.

Stipendije će biti isplaćene i za tri studenta vukovca i učenika generacije koji će dobiti sedam stipendija po 100 KM.

U ovoj školskoj godini biće stipendirano i 57 studenata druge i viših godina studija visokoškolskih ustanova koje se finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije i 17 studenata visokoškolskih ustanova koje se ne finansiraju iz budžeta Republike Srpske ili Republike Srbije.

Studenti iz ovih kategorija dobiće sedam mjesečnih stipendija po 100 KM.

Preliminarnu rang listu stipendista možete pogledati na oglasnoj ploči u zgradi opštinske uprave i na internet stranici Opštine Srbac.

Eventualne žalbe na izloženu rang listu mogu se dostaviti u roku od osam dana Opštinskoj upravi u Srpcu. Neophodno je da žalbe budu obrazložene u pismenoj formi i naslovljene na adresu:

Opština Srbac, Odjeljenje za privredu, poljoprivredu i društvene djelatnosti, Trg boraca 1; 78420 Srbac.

Žalbe koje su naslovljene na ovaj način, mogu se dostaviti i lično u Centru za pružanje usluga građanima u zgradi opštinske uprave.

Usmene i neblagovremene žalbe se neće razmatrati.

Nakon isteka roka za žalbe, načelnik opštine će putem oglasne ploče u zgradi opštinske uprave i putem opštinske internet stranice objaviti konačnu rang listu stipendista.

Pozivaju se studenti koji su stekli pravo stipendiranja kod nekog od resornih ministarstava ili drugih izvora finansiranja, i planiraju da koriste tu stipendiju, a našli su se i na preliminarnoj listi stipendista opštine Srbac, da takođe u narednih osam dana dođu u Opštinsku upravu u Srpcu kako bi potpisali potvrdu kojom se odriču prava na opštinsku stipendiju.

Na ovogodišnji konkurs prijavilo se ukupno 99 studenata, od čega je njih šestoro u međuvremenu odustalo od opštinske stipendije zbog korištenja stipendije od drugih izvora, dok dvoje studenata nije ispunjavalo uslove.