Obavještenje Opštine Srbac

Opštinska uprava Srbac obavještava građane da je završeno asfaltiranje lokalnog puta Crnaja-Nožičko-Martinac, do granice sa Šeškovcima u opštini Laktaši. Ova investicija je realizovana u sklopu projekta izgradnje mreže autoputeva sa pristupnim putevima čiji nosilac je bilo Javno preduzeće „Autoputevi RS“.

Radove na rekonstrukciji i asfaltiranju ove dionice puta u dužini od oko 10.5 kilometara izvršilo je građevinsko preduzeće „Integral Inženjering“ iz Laktaša, a vrijednost radova iznosila je oko 2.6 miliona KM.Nakon završetka asfaltiranja put je u oba smjera prohodan za saobraćaj.

U toku naredne sedmice očekuje se nastavak izvođenja radova, koji podrazumijeva iskop i čišćenje putnih jaraka i izradu bankina, što će dovesti do povremene obustave saobraćaja u jednoj kolovoznoj traci, o čemu će vozači biti blagovremeno obaviješteni.

,,Apelujemo na građane da u narednom periodu budu maksimalno oprezni prilikom korištenja navedenog putnog pravca s obzirom na potrebu daljnjeg izvođenja radova“, navodi se u obavještenju.

Svečano puštanje u saobraćaj rekonstruisanog lokalnog puta planirano je u 28.10.( ponedjeljak) u 15 časova, a očekuje se da će svečanosti prisustvovati srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Republike Srpske, direktor Javnog preduzeća ,,Autoputevi RS” i drugi gosti.