Nedjelja, 4.juni-novi termin srbačke biciklijade

Nakon što je odgođena zbog vremenskih neprilika, deveta srbačka biciklijada biće održana u novom terminu u nedjelju, 4. juna, odlučio je organizacioni odbor ove manifestacije.

Odbor za organizaciju biciklijade čine predstavnici firme “Кolektor CCL”, koja je i generalni sponzor, Opštine Srbac, Turističke organizacije opštine Srbac i Biciklističkog kluba Srbac.

Biciklijada je prvobitno trebala biti održana u nedjelju 21. maja, ali je zbog obilnih padavina i visokog vodostaja rijeka, odlučeno da se manifestacija privremeno odgodi.

U novom terminu 4. juna program biciklijade se neće mijenjati tako da će učesnici po planu voziti dionicu iz centra Srpca preko Кobaša i Nove Vesi do manastira Osovica. Nakon pauze, povratak je planiran preko Motajice do Gornje Lepenice, a zatim kroz Sitneše do Srpca.

Okupljanje biciklista je u 9 časova u centru Srpca, a start je u 10 časova nakon čega će se organizovati defile ulicama grada.

Učestvovati mogu svi zainteresovani ljubitelji vožnje bicikla, a djeca do 12 godina uz pratnju roditelja. Na poziv Кolektora CCL, ove godine na srbačkoj biciklijadi bi trebalo da nastupe i biciklisti iz Slovenije čime će poprimiti međunarodni karakter.

Za sve učesnike, “Кolektor CCL” će obezbijediti majice i kačkete, a podijeliće im se i leci sa propisanim bezbjedonosnim mjerama i propozicijama.

Učesnike biciklijade pratiće patrole Policijske stanice Srbac, ekipe Doma zdravlja i mehaničarske ekipe u slučaju kvara na biciklu.

Za sve učesnike po dolasku u manastir Osovicu biće obezbijeđen ručak i osvježenje, kao i podjela nagrada.

Pozivaju se svi ljubitelji biciklističke vožnje da dođu u nedjelju, 4. Juna, i provedu ugodan dan u prirodi.